روزنامه خراسان: صبح روز گذشته در احکامي جداگانه که از سوي شعب دادگاه هاي کيفري استان تهران و اصفهان صادر شد ۳ جوان به اتهام قتل به قصاص محکوم شدند و ۲ جوان ديگر با اعلام رضايت اولياي دم، از طناب دار رهايي يافتند. براساس گزارش فارس، شامگاه ۲۰ مرداد ۸۵، ماموران کلانتري ۱۳۲ نبرد، از سقوط جواني از طبقه سوم ساختماني در خيابان خاوران باخبر شدند.ماموران با حضور در محل حادثه، با جسد مرد جواني روبه رو شدند که کنار جوي آبي روي زمين افتاده بود. ساکنان ساختمان مدعي شدند که مقتول به زور وارد خانه شده بود و بعد از حضور آن ها در خانه، خود را به خيابان پرت کرده است، اما مشخص بود که ضربه به سر مقتول در جاي ديگري وارد شده است و بعد او را به کوچه منتقل کرده اند.با توجه به اظهارات متناقض و مشکوک ساکنان خانه، ۲ برادر به نام هاي اکبر و اصغر دستگير شدند.يکشنبه گذشته نيز آخرين جلسه رسيدگي به اين پرونده در شعبه ۷۴ دادگاه کيفري استان تهران و به رياست قاضي حسن تردست برگزار شد و در ابتداي جلسه، اولياي دم، تقاضاي مجازات متهمان را کردند.در ادامه نماينده دادستان در جايگاه قرار گرفت و گفت: با توجه به شکايت اولياي دم، گزارش مرجع انتظامي و نظريه پزشکي قانوني، تقاضاي مجازات متهمان را دارم. در نظريه پزشکي قانوني آمده است: تنها ۲ قسمت از سر مقتول دچار شکستگي شده است و اين موضوع نمي تواند ناشي از سقوط باشد. غير از سر مقتول هيچ قسمت از بدن او دچار جراحت و کوفتگي نشده است.همچنين در نظرات کارشناسي در پرونده آمده است: مقابل پنجره اي که متهمان مدعي شدند مقتول از آن سقوط کرده است، درختي است که در صورت سقوط فردي از آن، بايد برگ هاي درخت ريخته و شاخه هاي آن هم بشکند در حالي که هيچ شاخ و برگي از آن درخت نه شکسته بود و نه ريخته بود.همچنين بالاي سر جسد طنابي وجود داشت که اگر مقتول از پنجره سقوط کرده باشد بايد روي آن طناب مي افتاد و طناب پاره مي شد اما طناب هم سالم بود.متهمان در دادگاه اظهارات قبلي خود را تکرار کردند و مدعي شدند که قتل را مرتکب نشده اند.اکبر به اتهام مشارکت در قتل عمدي در جايگاه قرار گرفت و در آخرين دفاع خود گفت: دفاع آخر براي کسي است که مرتکب قتل شده باشد نه من که کاري نکرده ام.در جلسه دادگاه، والدين متهمان شروع به داد و فرياد کردند و اعضاي دادگاه و همچنين وکيل اولياي دم را تهديد کردند که با دستور قاضي تردست و توسط ماموران حفاظت دادگستري، بازداشت شدند و به کلانتري ۱۱۳ بازار منتقل شدند.در نهايت قاضي تردست و اعضاي دادگاه بعد از مشورت، هر ۲ متهم را مجرم شناخته و حکم به قصاص هر ۲ متهم دادند.
جوان قاتل به قصاص محکوم شد
همچنين در پرونده اي ديگر پسر جواني که ۴ سال قبل در درگيري، پسر نوجواني را به قتل رسانده بود به قصاص محکوم شد.برپايه اين گزارش شامگاه ۷ شهريور ۸۴، ماموران کلانتري ۱۲۸ تهران نو از وقوع يک درگيري جمعي بين جوانان در ميدان تره بار پيروزي باخبر شدند.بعد از دستگيري شرکت کنندگان در درگيري، ماموران به بيمارستان بعثت مراجعه کردند تا از حال پوريا، مجروح ۱۶ ساله اين درگيري باخبر شوند، اما ساعتي بعد، پوريا بر اثر شدت جراحات وارده فوت کرد.تحقيقات از شاهدان و شرکت کنندگان در اين درگيري آغاز شد و روز بعد از حادثه، جواني به نام محمدرضا، به اتهام قتل عمد پوريا بازداشت شد. شاهدان حادثه عنوان کردند که محمدرضا با چاقو، پوريا را به قتل رسانده است.سومين جلسه رسيدگي به اين پرونده، روز گذشته در شعبه ۷۱ دادگاه کيفري استان تهران و به رياست قاضي نورا... عزيزمحمدي برگزار شد.در ابتداي جلسه قاضي عزيز محمدي از اولياي دم خواست، خواسته خود را عنوان کنند که آن ها با اعلام دوباره شکايت از متهم، درخواست خود را قصاص عنوان کردند.بعد از اظهارات شرکت کنندگان در حادثه، متهم به قتل در جايگاه قرار گرفت و در پاسخ به سوال قاضي مبني بر پذيرفتن اتهام قتل گفت: من اتهام قتل را قبول ندارم.متهم ادامه داد: شهاب بعد از درگيري و در افسريه به رامين گفته بود که با چاقو مقتول را زده است و رامين اظهارات من را تاييد مي کند. من مقتول را نزدم و نمي دانم چه کسي او را زد، آن جا خيلي شلوغ بود و من متوجه نشدم.بعد از اظهارات متهم، وکيل وي در جايگاه قرار گرفت و با بيان اين که اظهارات شرکت کنندگان در حادثه، متناقض است، آن ها را متهم به دروغ گويي کرد.وي با نشان دادن تصوير روزنامه اي در همان زمان که مربوط به دستگيري عوامل قتل پوريا بود، مدعي شد که برخي شاهدان قاتل را فردي با پيراهن سفيد و بي مو عنوان کردند که تنها با مشخصات يکي از شاهدان که در دادگاه حاضر است مطابقت دارد.وکيل اضافه کرد: براساس اين ادله ۳ نفر ديگر مي توانند قاتل باشند ولي متهم قاتل نيست.وي در پايان تبرئه موکل خود را از دادگاه تقاضا کرد.محمدرضا براي بيان آخرين دفاع در جايگاه قرار گرفت و گفت: من قاتل نيستم و اگر ۲۰ سال ديگر هم در زندان بمانم اعتراف نمي کنم.قاضي عزيز محمدي و مستشاران دادگاه، بعد از مشورت، حکم به قصاص متهم دادند.
جوان قاتل از طناب دار رهايي يافت
در جنايتي ديگر نيز جواني که به قصاص محکوم شده بود با اخذ رضايت از اولياي دم از طناب دار رهايي يافت. به گزارش فارس، ساعت ۲ بامداد صبح روز ۱۸ آبان سال ۸۶ ماموران کلانتري ۱۱۱ هفت چنار از کشف جسد يک مرد ۳۰ ساله باخبر شدند. ماموران با حضور در صحنه دريافتند ، مردي ۳۰ ساله به نام جليل بر اثر اصابت ضربات چاقو در پشت بام يک ساختمان نيمه کاره به قتل رسيده است.جابري، قاضي واحد اظهارنظر دادسراي امور جنايي تهران درباره اين پرونده به خبرنگار اجتماعي فارس، گفت: در بررسي هاي اوليه مشخص شد، مقتول به نام جليل ۳۰ ساله به ادعاي هم اتاقي هايش در ساعت ۳۰: ۱ بامداد با ضربات چاقو خودکشي کرده است. ولي بررسي بيشتر نشان داد اين فرد توسط يکي از همان افراد به قتل رسيده است.در ادامه بازجويي ها از ۵ متهم درباره اين پرونده مشخص شد مجتبي ۱۹ ساله که پسر عموي اين فرد است او را با چاقو به قتل رسانده است. جابري افزود: مجتبي در اولين جلسه بازجويي لب به اعتراف گشود و مدعي شد به دختر عموي ۱۶ ساله اش به نام فاطمه علاقه مند بوده اما جليل بدون توجه به اين علاقه به خواستگاري فاطمه رفته و از آن ها جواب مثبت گرفته است.وي گفت: مجتبي مدعي شد در شب حادثه با جليل در رابطه با فاطمه صحبت کرده تا وي را از ازدواج با فاطمه منصرف کند اما جليل به اين موضوع توجهي نکرد و به همين دليل در ساعت ۳۰: ۱ بامداد که جليل براي کشيدن سيگار به بالاي بام رفته بود پشت سر وي رفتم و او را با ۷ ضربه چاقو به قتل رساندم. وي ادامه داد: مجتبي از سوي شعبه ۷۱ دادگاه کيفري استان تهران به قصاص محکوم شد و اين حکم از سوي شعبه ۲۷ ديوان عالي کشور هم تاييد شد، اما سرانجام مجتبي موفق شد از خانواده مقتول رضايت بگيرد.
پايان کابوس ۴ ساله اعدام
مردي که بيش از ۴ سال از بهترين روزهاي عمرش را به جرم آدمکشي در اصفهان با کابوس مرگ سپري کرده است، با گذشت خانواده داغدار از خونخواهي، به زندگي برگشت. به گزارش ايسکانيوز بازپرس کشيک وقت دادگستري «فولادشهر» اصفهان در آخرين روز تير ۱۳۸۴ مطلع شد مردي جوان به نام رشيد در يک دعواي خياباني کشته شده است.شواهد نيز نشان مي داد« رشيد» به دنبال درگيري بر سر مسئله اي پيش پا افتاده، قرباني خشم «جعفر» ۲۸ ساله شده بود و با افشاي اين موضوع، متهم طي عمليات ضربتي بازداشت شد. «جعفر» با ديدن مدرک هاي دادگاه پسند ، مدعي شد بيماري رواني دارد و به همين دليل به هنگام بروز جنايت، نتوانسته بر اعصابش مسلط شود.با طرح اين ادعا، مجرم به کميسيون تخصصي روانپزشکي پزشکي قانوني معرفي و مشخص شد وي جنون ندارد. کارشناسان پس از بررسي هاي دقيق اعلام کردند «جعفر» اگرچه نشانه هايي از افسردگي و اختلال شخصيت ضد اجتماعي دارد که مي تواند باعث پرخاشگري و تحريک پذيري شود اما اين موضوع رافع مسئوليت کيفري نيست. بدين ترتيب در پي بازسازي صحنه جرم و صدور کيفرخواست، جاني در شعبه ۱۷ دادگاه کيفري استان اصفهان پاي ميز محاکمه ايستاد. گزارش ايسکانيوز مي افزايد، وي که به شدت ابراز پشيماني مي کرد با توجه به نظريه پزشکي قانوني و درخواست شاکيان خصوصي به اشد مجازات محکوم شد.راي به تاييد ديوان عالي کشور رسيده و ضرباهنگ مرگ به صدا درآمده بود که مسئولان قضايي استان اصفهان طي چندين نشست خداپسندانه به گفت و گو با خانواده داغدار پرداختند. در نتيجه پدر و مادر مهربان«رشيد» فقط براي رضاي خدا و بدون هيچ قيد و شرطي به جواني مجرم رحم کردند و از خونخواهي گذشتند.
...........................................................................
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر