در مورد وضعیت ناهنجار پناهجوبان ایرانی در ترکیه گزارشهای زیادی منتشر شده است. آخرین گزارش، اوائل آوریل در روزنامهی "واشنگتن پست" انتشار یافت که در آن آمار و ارقامی هم به دست داده شده بود. در این گزارش با استناد به فهرستی که آیدا سعادت، فعال حقوق زنان، تهیه کرده، آمده است که از ژوئن ۲۰۰۹ حدود ۴۲۰۰ تن از فعالان حقوق بشر و معترضان به دولت از ایران گریختهاند و در اروپا، آمریکا و کشورهای منطقه خلیج فارس پخش شدهاند.
طبق گزارش کمیتهی کمک به پناهندگان سازمان ملل متحد، ۱۱۵۰ تن از این افراد به ترکیه پناه بردهاند با ورود آنان به ترکیه آمار پناهندگان ایرانی ثبتشده در ترکیه به ۴۴۴۰ نفر (آمار ماه فوریه) رسیده است.
در گزارش "واشنگتن پست" زندگی تبعیدیان ترکیه به زندگیای برزخی تشبیه شده است. این روزنامه در مورد پناهجویان ایرانی مینویسد: «آنان به آنچه گذشته است مینگرند – صدها نفر دستگیر شدهاند، و دو نفر اعدام، از میان یازده نفری که بخاطر شرکت در جنبش اعتراضی محکوم به اعدام شدهاند. برخی میکوشند در تبعید به فعالیت خود ادامه دهند و برخی در تلاش مداوای آسیبدیدگی روحی خود هستند.»
شهرزاد فرامرزی، گزارشگر "واشنگتن پست" با چند تن از پناهجویان مصاحبه کرده است. یکی از آنان زنی است با نام مستعار مهدیس، ۳۵ ساله، که برای یکی از روحانیان دگراندیش در قم کار میکرده و یک سال پیش به ترکیه گریخته است. وی میگوید که پیش از آن در زندان ایران بارها به او تجاوز شده، و در ترکیه نیز یکی از پناهجویان به او تجاوز کرده است.
فرامرزی به روابط نزدیک ایران و ترکیه اشاره کرده، تاکید میکند که ایران مهمترین تامینکننده گاز طبیعی ترکیه است و دو کشور در حال گسترش روابط تجاری خود تا حد ۱۰ میلیارد دلار در سال هستند.
او در ادامهی گزارش خود مینویسد که برخی از پناهجویان شکایت دارند از اینکه مدام توسط جاسوسها و نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، تلفنی یا حتی فیزیکی، مورد حمله و تهدید قرار میگیرند.
به گفته سازمانهای حقوق بشر، جاسوسهای جمهوری اسلامی سعی در نفوذ در میان پناهجویان و ایجاد جو سوء ظن و عدم اعتماد در میان آنان دارند.
....................................................................................
وضعیت وخیـم و نگران کنندۀ پنج زندانی سیــاسی
سایت کلمه: بنا به آخرین گزارش ها از منابع خبری و گزارشگران حقوق بشر، ادامه بازداشت و وضعیت وخیمِ احمد زیادآبادی، مراد حسن لو، نفیسه مجتهدی، میترا عالی و مسعود لواسانی، سبب افزایش نگرانی ها نسبت به سرنوشت آنان شده است.
به گزارش سحام نیوز، همسر احمد زیدآبادی، پیرامون وضعیتِ این روزنامه نگار در بند اظهار می دارد: “وضعیت ایشان در شرایط بسیار بدی است. به طوری که وی را در زندان رجایی شهر در شرایطی که ۳ همبند وی محکوم به قتل و یکی دیگر از آنها محکوم به قاچاق مواد مخدر میباشد، نگاه داشته اند و دیگر اینکه اخذ ملاقات با ایشان را برای ما بسیار مشکل کرده اند و از طرف دیگر با توجه به فاصله ۴۰ کیلومتری این زندان از تهران، شرایط بیش از پیش دشوار شده است.”
احمد زیدآبادی، دبیرکل سازمان ادوار تحکیم و از حامیان انتخاباتی مهدی کروبی می باشد که یک روز پس از انتخابات ریاست جمهوری دستگیر شد و دادگاه تجدید نظر در دی سال گذشته محکومیت او مبنی بر «شش سال زندان، پنج سال تبعید به گناباد و محرومیت مادامالعمر از هر گونه فعالیت سیاسی و شرکت در احزاب و هواداری و مصاحبه و سخنرانی و تحلیل حوادث، به صورت کتبی یا شفاهی» را تایید کرد.
ارگان خبری فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا) نیز، از ادامه بازداشت و وضعیت نامعلوم یک زوج مدافع حقوق بشربه نام های مراد حسن لو و نفیسه مجتهدی خبر داد که با گذشت بیش از شش هفته از زمان دستگیری، همچنان در سلول انفرادی نگهداری می شوند.
این زوجِ فعال در زمینه حقوق بشر، اواسط اسفندماه گذشته در جریان موج گسترده بازداشتِ فعالان و کنشگران حقوق بشر بازداشت و تا کنون در وضعیت بللاتکلیف به سر می برند. آنها همچنین دارای یک فرزند خردسال نیز می باشند که از زمان بازداشت تا کنون تنها یک بار و بطور کوتاه اجازه تماس با خانواده خود را یافته است.
این سامانه خبری همچنین از ادامه بازداشت، وضعیت نامعلوم و فشارهای شدیدِ بازجویی در مورد میترا عالی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی دانشگاه شریف خبر داد که بیش از یک ماه است در سلول های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می شود.
مقامات قضایی علی رغم مراجعه مکرر خانواده این دانشجو به دادگاه انقلاب، توضیح مشخصی درباره علت تداوم بازداشت این دانشجوی ممتاز را نداده اند.
میترا عالی اواسط اسفند ماه گذشته، همزمان با احضار به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات (خیابان صبای تهران) بازداشت شد.
گزارشگران حقوق بشر نیز، از وضعیت نگران کننده و وخیمِ مسعود لواسانی، روزنامهنگار و وبلاگ نویسی که از هفت ماه پیش در زندان بسر میبرد خبر دادند.
این گزارش خاطرنشان می کند نهادهای امنیتی و قضایی با تحمیل سکوت در مورد او، خانوادهاش را در وضعیتی بسیار نگران قرار دادهاند.
لواسانی بیش از ۱۰ سال در مطبوعات مختلفِ اصلاح طلب، از جمله شرق، کارگزاران و اعتماد ملی کار کرده و اخیرا توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به هشت سال و نیم زندان محکوم شده است.
....................................................................................
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر