۱۳۸۹ فروردین ۳, سه‌شنبه

سال 89، سال اراده مردمی برای سرنگونی دیکتاتوری





سه شنبه، 3 فروردین ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 23 March














زینت میرهاشمی

سال 88 با خیزشهای مردمی در تاریخ مبارزه مردم ایران برای دموکراسی و ازادی، و در افکار عمومی جهان، به عنوان سال «نه» به ولایت فقیه و دیکتاتوری مذهبی جایگاه ویژه ای یافت. سال 88 سال سرفرازی مردم ایران و سال زبونی و ورشکستگی برای جمهوری اسلامی بود.

علاوه بر رویدادهای مهمی که در 9 ماه گذشته شاهد آن بودیم، روزهای پایانی سال 88 و روز آغازین سال 89، ویژگی خاصی به جامعه ایران داد. ولی فقیه سال 89 را سال «همت مضاعف و کار مضاعف» نامید که البته این پدیده های «مضاعف» را باید در سرکوب بیشتر جنبش مردمی تعبیر کرد. در روزهای آینده شاهد به راه افتادن ارکستری از طرف کارگزاران رژیم در تفسیر این نامگذاری خواهیم بود.

فرمانده نیروی انتظامی رژیم روز دوشنبه 2 فروردین، با توجه به نامگذاری سال 89، از طرحهایی مبنی بر «بهره وری نیروی انتظامی در امینت کشور» خبر داد. پیدایی رویدادهای سال 88 و جنبش آتش در شب چهارشنبه سوری، بر این امر نشان می کذارد که سال 89، سال رفوزگی ولی فقیه خواهد بود.

همزمان با پیام خامنه ای، مردم به نشانه اعتراض شعار «الله اکبر» بر بامهایشان سر دادند. علیرغم فتواهای گوناگون و نیز فتوای خامنه ای علیه مراسم شب چهارشنبه سوری، شب چهارشنبه سوری سال 88 تبدیل به بزرگترین جشن طی سه دهه حکومت جمهوری اسلامی تبدیل شد.

سال 89 بدون شک سالی پر از ترس و وحشت برای رژیم و سال بالندگی، اتحاد و همبستگی هر چه بیشتر جنبش بیشماران برای سرنگونی استبداد مذهبی خواهد بود. این نهاده را رویدادهای پایانی سال 88 و اغاز سال 89 نوبد می دهد.

................................................................................

بی‌خبری مطلق از وضعیت یک فعال دانشجویی

سه شنبه، 3 فروردین ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 23 March

برگرفته از سایت کمیته گزارشگران حقوق بشر

با گذشت ۴۰ روز از بازداشت علی اکبر عجمی، از فعالان دانشجویی طیف چپ، خانواده و دوستان وی در بی‌خبری مطلق از وضعیت وی به سر می‌برند.

این دانشجوی رشته حقوق دانشگاه تهران، چند روز پس از بازداشت در سبزوار به زندان اوین منتقل شد و از آن تاریخ هیچ‌گونه تماسی با خانواده و دوستان خود نداشته و از محل دقیق نگهداری او اطلاعی در دسترس نیست.

این در حالی است که در روزهای متنهی به سال نو تعداد زیادی از زندانیان سیاسی آزاد شدند و تعدادی از آنان با خانواده‌های خود تماس تلفنی یا ملاقات کابینی داشته‌اند.

علی اکبر عجمی، عضو دانشجویان آزادی‌خواه و برابری‌طلب و سردبیر نشریه دانشجویی «دنیای بهتر» است. وی در روز ۲۱ بهمن‌ماه، در منزل پدری‌اش در روستایی از توابع شهرستان سبزوار بازداشت شد و پس از چند روز به زندان اوین منتقل گشت.
................................................................................

آزادی دانشجوی نخبه دانشگاه شریف با وثیقه سنگین

سه شنبه، 3 فروردین ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 23 March

سایت کلمه: مهدی کلاری، دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف، که در روز شانزده آذرماه پس از خارج شدن از دانشگاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، با قرار وثیقه سنگین سیصد میلیون تومان به مرخصی آمد.

مهدی کلاری یک روز قبل از تحویل سال،با این قرار سنگین که به سختی توسط خانواده وی که سه ماه دوری و فراق فرزند بیگناه خود را تحمل کرده بودند، تهیه گردید.

این دانشجوی نخبه دانشگاه شریف به اتهام توهین به رهبری و اخلال در نظم عمومی در دادگاه بدوی به سه سال حبس تعزیری محکوم گردیده است و دادگاه تجدید نظر وی علی رغم ارایه لایحه تجدید نظر تشکیل نگردیده است.

خانواده مهدی و خود وی این اتهامات را نپذیرفته اند و علی رغم نامه استشهادی دوستان و اساتید وی مبنی بر بیگناهی وی، وی همچنان بلاتکلیف به سر می برد.

................................................................................

تشکیل کمیته سنای آمریکا برای آزادی اینترنت در ایران

سه شنبه، 3 فروردین ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 23 March














جمعی از سناتورهای دموکرات و جمهوریخواه آمریکا ، کمیته حمایت از آزادی های آنلاین ( اینترنت) در ایران تشکیل دادند .

به گزارش عصر ایران و به نقل از رویترز ، جمعی از سناتورهای دموکرات و جمهوریخواه آمریکا برای حمایت از آزادی اینترنت در ایران، چین و دیگر کشورهایی که دولت اوباما مدعی سانسور اینترنتی شدید در آنهاست ، کمیته ویژه ای تشکیل داده اند .

مشاور " تد کافمن " سناتور دموکرات عضو کمیته روابط خارجی سنا روز دوشنبه با اعلام این موضوع افزود که سناتور کافمن به همراه " سام براون بک " سناتور جمهوریخواه عضو کمیته تخصیص بودجه سنا ، ریاست این کمیته را که کمیته " آزادی جهانی اینترنت " نام گرفته است را بر عهده خواهند داشت .

بنا به اعلام مشاور کافمن ، " جو لیبرمن " سناتور مستقل ایالت کانکتیکت ، "دیک داربین " و " باب کیسی " دو سناتور دیگر دموکرات ، اعضای دیگر این کمیته خواهند بود .

همچنین جان مک کین سناتور جمهوریخواه از ایالت آریزونا و نامزد انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا و " مایک جوهانس " سناتور جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا دیگر اعضای این کمیته خواهند بود .

قرار است فردا ( چهارشنبه) ، دیک داربین و باب کیسی دو سناتور دموکرات عضو این کمیته ، اهداف و برنامه های تشکیل این کمیته جدید در سنای آمریکا را تشریح کنند .

اقدام سنای آمریکا دو هفته پس از اعلام وزارت خزانه داری آمریکا مبنی بر لغو تحریم های ایران در حوزه فناوری های ارتباطی و اینترنتی صورت گرفت که هدف اصلی آن در اختیار قرار دادن فناوری های نوین ارتباطی به معترضان در ایران عنوان شده است ..................................................................................

یک زندانی سیاسی در وضعیت خطرناک جسمی بسر می برد

سه شنبه، 3 فروردین ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 23 March

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،وضعیت جسمی زندانی سیاسی زهرا اسدپور گرجی به حدی خطرناک است که پزشکان بهداری خواستار مرخصی استعلاجی فوری برای انجام عمل جراحی وی شده اند

زندانی سیاسی زهرا اسدپور گرجی 51 ساله،از ناراحتی حاد قلبی رنج می برد و ناراحتی قلبی او در روزهای اخیر به مرحلۀ خطرناکی رسیده است که پزشک بهداری زندان گوهردشت خواستار مرخصی استعلاجی اورژانسی برای او شده اند تا بتواند در بیرون از زندان تحت عمل جراحی قرار گیرد.این درخواست پزشکان قبل از عید صورت گرفته است.ولی تا به حال بازجویان وزارت اطلاعات و قاضی ناظر زندان از موافقت با آن خوداری کردند و آن را به بعد از تعطیلات عید موکول کرده اند.وضعیت جسمی خانم زهرا اسدپور گرجی در روزهای اخیر به حدی وخیم شده است که برای انجام کارهای شخصی خود نیاز به کمک همبندیان خود دارد.
خانم زهرا اسدپور گرجی روز 16 آذر ماه با یورش مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به سلولهای انفرادی بند 8 وزارت اطلاعات در زندان گوهردشت کرج منتقل گردید او چندین هفته تحت بازجوئی و شکنجه فردی بنام محبی سربازجوی وزارت اطلاعات قرار داشت.زندانی سیاسی زهرا اسد پور گرجی و فرزندش پیش از این بدلیل دیدار خانوادگی با فرزندش در قرار گاه اشرف در عراق دستگیر و 16 ماه در زندان گوهردشت کرج بسر بردند و پس از پایان محکومیت غیر انسانی خود آزاد شدند.
در حال حاضر رضا جوشن 25 ساله فرزند خانم اسد پور گرجی که 10 آذر ماه با یورش مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به سلولهای انفرادی بند 8 زندان گوهردشت معروف به بند سپاه منتقل شد و نزدیک به 2 ماه در سلولهای انفرادی بسر برد سپس او را به بند 4 زندان گوهردشت کرج منتقل کردند.
آنها 19 بهمن ماه 1388 در شعبه 1 دادگاه انقلاب توسط فردی بنام عاصف حسینی رئیس این شعبه به حکم سنگین و غیر انسانی 1 سال تبعید به زندان زنجان و 4 سال تبعید به روستای قیلار زنجان محکوم شدند.
از طرفی دیگر بدلیل تعمیرات در بند زنان زندان گوهردشت کرج زنان زندانی را به سالن 20 منتقل کرده اند و ظرفیت این سالن را به چند برابر ظرفیت معمول خود افزایش داده اند. زنان زندانی بدلیل کمبود جا باید در راهروها و حتی در نزدیگی سرویسها استراحت کنند. چند برابر شدن ظرفیت این سالن باعث بوجود آمدن مشکلات مختلفی برای زنان زندانی شده است. شرایط ایجاد شده نزدیک به یک ماه است که ادامه دارد.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،عدم درمان و نگهداری زندانیان سیاسی در شرایط خطرناک جسمی در زندان را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات فوری برای نجات جان این زندانی سیاسی است.

03 فروردین 1389 برابر با 23 مارس 2010
گزارش فوق به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل
گزارشگر ویژه زنان

................................................................................

گزارش تکان دهنده از نقض حقوق بشر در کردستان


سه شنبه، 3 فروردین ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 23 March















کردستان و کرد نیوز: نقض حقوق بشر در کردستان طی مدت سه ماهه آخر سال ۱۳۸۸، بیش از پیش ادامه داشته و احضار، دستگیری، ادامه بازداشت محبوسین، صدور احکام ناعادلانۀ قضائی، اعدام زندانیان سیاسی، مرگ مشکوک زندانیان سیاسی و موارد دیگری از نقض سیستماتیک، گسترده و مستمرِ حقوق بشر، کماکان دست به گریبان آن منطقه است.

در زمستان سال گذشته حداقل ۲۵ نفر از مردم کردستان در ادامه نقض حقوق بشر از سوی حکومت جان باختند که از این میان ۲۱ مورد به مرزنشینان و کاسبکاران مناطق مرزی تعلق دارد.

این گزارش همچنین خاطرنشان می سازد اجرای حکم اعدام فصیح یاسمنی زندانی سیاسی کرد در ۱۶ دیماه که حکم وی در دادگاهی چند دقیقه ای و غیر حقوقی صادر شده بود، موردی دیگر از آمار قربانیان جانباخته در روند تداوم نقض آشکار حقوق بشر در کردستان است. سه مورد دیگر از رقم ۲۵ جانباختۀ کردستان نیز به مرگ مشکوک زندانیان کرد در زندانها باز می گردد.

بر همین اساس طی زمستان ۱۳۸۸ حدود ۱۱۰ تن از دانشجویان کرد در دانشگاهها به حراست و کمیته های انضباطی دانشگاهها احضارو ۲۲ تن از آنان با مجازات محرومیت از تحصیل به مدت چند ترم وبعضا با مجازات اخراج از دانشگاه مواجه شده اند. در همین راستا ۲۷ تن از فعالین دانشجویی کرد به اتهامات سیاسی و امنیتی بازداشت و روانه زندان شده اند.

در ادامه این گزارش به بازداشت و صدور حکم برای ۱۴۳ مورد دیگر نیز اشاره شده که شامل ارجاع ۲۹ پرونده قضایی به دادگاه و صدور حکمهای ۶ سال تا ۲۲ ماه حبس است.

لازم به ذکر است ۱۷ زندانی سیاسی کرد، کماکان منتظر اجرای حکم اعدام خود هستند.

.................................................................................

کنفرانس خبری فعالان حقوق بشر در ایران در واشنگتن


سه شنبه، 3 فروردین ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 23 March

کنفرانس خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران همراه با دیده بان حقوق بشر و عفو بین الملل

خبرگزاری هرانا: کنفرانس خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با حضورنمایندگان مجموعه، مسئول ارشد سازمان دیده بان حقوق بشر در حوزۀ خاورمیانه و افریقا و نماینده سازمان عفو بین الملل در کلوپ ملی خبر در شهر واشنگتن با موضوع افزایش فشار بر مدافعان حقوق بشر در ایران برگزار شد.

ظهر امروز در شهر واشنگتن نشست خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران برگزار شد که در آن جوستورک مسئول سازمان دیده بان حقوق بشر و همینطور تی کومار مسئول روابط بین الملل و دولتی سازمان عفو بین الملل حضور یافتند.

در ابتدای جلسه خانم لیلا میلانی از اعضای مجموعه با قرائت مواضع مجموعه و ضمن محکوم کردن سناریو سازی نهادهای امنیتی ایران برای مدافعان حقوق بشر و رد قاطعانه اتهامات مطرحه، گفت "این مجموعه علیرغم فشارهای وارده از فعالیت های خود نخواهد کاست" (متن کامل اطلاعیه را از اینجا بخوانید)‎سپس جو ستورک، مسئول سازمان دیده بان حقوق بشر، با تاسف آور خواندن اتهامات دولت ایران به فعالان مدنی و مدافعان حقوق بشر خواستار بازبینی حکومت ایران در الگوهای رفتاری خود شد. او از فشارهای فزاینده دولت ایران بر فعالان حقوق بشری در پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری انتقاد کرد. آقای ستورک از خلط مبحث هسته ای و مطالبات حقوق بشری جامعه جهانی ابراز نگرانی کرد و گفت که نباید مسائل هسته ای موجب غفلت از وضعیت فعالان مدنی و جدی نگرفتن نقض حقوق بشر در ایران باشد.

تی کومار از مسئولان روابط خارجی عفو بین الملل سخنران بعدی نشست بود که وی نیز با غیرقابل قبول خواندن رفتار دولت ایران خواستار افزایش تحمل دولت ایران در قبال فعالیت مدافعان حقوق بشر شد. وی همچنین تجاوز دولت ایران به حریم شخصی افراد را شرم آور خواند. آقای کومار سپس به مسالۀ شکنجه و بخصوص ازار جنسی بازداشت شدگان اشاره کرد و این مساله را دردناک و مغایر با تمام عرفها و هنجارهای حقوق بشری خواند.‎احمد باطبی سخنگوی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سخنران بعدی این نشست بود که سخنان خود را با محکوم کردن سناریو سازی نیروهای امنیتی ایران برای مدافعان حقوق بشر آغاز کرد، وی از مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بعنوان یک گروه پیشرو، مستقل و شفاف در حوزه حقوق بشر ایران نام برد. این فعال حقوق بشر کمیته گزارشگران حقوق بشر، کانون مدافعان حقوق بشر و کمیته ایران پروکسی را جزوی از قربانیان سناریو دستگاه امنیتی خواند.

احمد باطبی با رد اتهامات دستگاه امنیتی خاطرنشان کرد از دولت ایران به خاطر تهمت و افترا به افراد حقیقی و همینطور به یک گروه ثبت شده قانونی شکایت خواهیم کرد.‎پس از دور اول سخنرانی ها، جلسه با تنفس و سپس پرسش و پاسخ ادامه یافت

خبرنگار صدای امریکا در مورد توانایی های سایبری و توانایی تخریب آنها پرسید. آقای باطبی در پاسخ گفت که اطلاعات به دست آمده از طریق هک و یا توانایی های سایبری نبوده است بلکه بر مبنای بازداشت افراد، و از طریق ضبط رایانه های آنها و در چند مورد نیز با به دست آوردن کدهای عبور زیر فشار فیزیکی بوده است. اینها نشان توانایی سایبری نیست.‎یکی از حاضران از نماینده عفو در مورد شفافیت دولت ایران و بخصوص محافل امنیتی آنان پرسید. آقای تی کومار در پاسخ گفتند که ایران برای کسب کرسی در کمیته حقوق بشر سازمان ملل در کوشش است. ولی درعین حال تمام تقاضاهای مجامع بین المللی برای شفافیت در مورد زندانیان سیاسی و عقیدتی رد شده است. بارها از ایران درخواست ارسال نمایندگان حقوق بشری و کمیسیونرهای بی طرف به ایران را داشته ایم که هر بار پذیرفته نشده است. با چنین برخوردهایی ایران مستحق عضویت در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل نیست. سازمان عفو بین الملل نیز دسترسی به زندانیان سیاسی درون ایران را ندارد.

یکی از حضار که فیلم ساز و کارگردان امریکایی بود در بارۀ وظیفۀ شهروندان امریکایی در قبال نقض حقوق بشر در ایران پرسید. اقای ستورک در پاسخ گفتند که وظیفۀ شما شکایت به نمایندگان مجلس و سنای امریکا و جلب توجه آنان در حمایت از وضعیت نابسامان فعالان مدنی و حمایت از مجامع حقوق بشری و فعالیتهای آنان است.‎در پایان پوشه های اطلاع رسانی شامل جزواتی از مواضع مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سی دی حاوی فیلم های پخش شده از رسانه ملی!، گزارش آماری سالانه نقض حقوق بشر و مشروحی از فعالیتهای مجموعه در بین خبرنگاران و نمایندگان رسانه ها توزیع شد.

برخی از رسانه های حاضر امریکایی در ظرف یک یا دو ساعت گزارش خبری خود از این نشست را روی ارگانهای خبری خود منعکس کردند که ترجمۀ آنها را نیز در اسرع وقت در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.

................................................................................

فیلم؛ اعتراض ایرانیان در جشن سفارت رژیم در لندن


سه شنبه، 3 فروردین ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 23 March




..................................................................................

کاریکاتور؛ موقعیت کشتی نجات نظام کجاست؟

























.................................................................................

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر