۱۳۸۸ اسفند ۲۳, یکشنبه

ابراز نگرانی آمریکا از 'افزایش' دستگیری بهائیان ایران




وزارت امور خارجه آمریکا وضع حقوق بشر در ایران را 'وخیم تر' توصیف کرده

دولت آمریکا اعلام کرده که به طور فزاینده درباره 'آزار و اذیت' ایرانیان بهایی و دیگر اقلیت های دینی از جمله مسیحیان در این کشور نگران است.
پی جی کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، طی بیانیه ای رسمی گفته است که نیروهای امنیتی ایران در ظرف چند هفته گذشته، حداقل ۲۵ بهایی دیگر را بازداشت کرده اند.
او نوشته است: "ما در کنار جامعه بین المللی از ایران می خواهیم که به تعهداتش در قبال حمایت حقوق بشر و آزادی های اساسی همه مردم خود عمل کند."
مقام های جمهوری اسلامی تاکید دارند که کسی را صرفا به دلیل اعتقادش بازداشت نمی کنند. آن ها عمدتا اتهام هایی مانند اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام را علیه بهائیان دستگیر شده مطرح کرده اند.
ایقان شهیدی و سما نورانی از جمله بهائیانی هستند که بر اساس گزارش ها اوایل ماه میلادی جاری به ترتیب در کرمانشاه و شیراز بازداشت شدند.
یکی از بهائیان که اخیرا در اصفهان بازداشت شد، نوید خانجانی نام دارد که عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر است و هم اکنون در زندان اوین تهران زندانیست.
وزارت امورخارجه آمریکا در بیانیه مورخ جمعه (۱۲ مارس) خود نوشته است که طی چهار ماه گذشته حدود ۴۵ بهائی دیگر در ایران زندانی شده اند.
این وزارتخانه همچنین از گزارش هایی مبنی بر بازداشت تعدادی از شهروندان مسیحی در ایران ابراز نگرانی کرده است.

محاکمه هفت سرپرست سابق جامعه بهائیان همچنان ادامه دارد

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در عین حال از نحوه برگزاری دادگاه هفت سرپرست سابق جامعه بهائیان در ایران انتقاد کرده و آن را مغایر با مفاد کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی سازمان ملل متحد دانسته است.
فریبا کمال آبادی، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، بهروز توکلی، وحید تیزفهم و مهوش ثاب اعضای "گروه یاران" هستند که به گفته مرکز بین المللی بهائیان دو سال پیش قبل از دستگیری، به امور اداری و داخلی بهائیان در ایران رسیدگی می کردند.
جلسه دوم محاکمه غیرعلنی این افراد که با اتهام هایی از جمله افساد فی الارض، جاسوسی، فعالیت های تبلیغی علیه نظام، همکاری با اسرائیل و راه اندازی و گسترش تشکیلات قانونی مواجه اند، روز هفتم فوریه امسال برگزار شد.
وزارت امور خارجه آمریکا روز پنج شنبه(۱۱ مارس) در گزارش سالانه خود از "وخیم تر" شدن وضع حقوق شهروندان در ایران و چین انتقاد کرد.
گزارش وزارت امورخارجه با اشاره به شرایط سیاسی ایران نوشت، "وضع بد حقوق بشر در این کشور در سال ۲۰۰۹ وخیم تر شد."
این گزارش همچنین به نقل از مخالفان دولت ایران، از کشته شدن حدود ۷۰ نفر و بازداشت ۴۰۰۰ تن در جریان اعتراض های پس از انتخابات ریاست جمهوری در این کشور خبر داده است.
ایران تاکید دارد که در وقایع پس اخیر با افراد "اغتشاشگر" برخورد قانونی کرده است.
...........................................................................







هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر