۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۴, جمعه

سوءقصد به طراح سوئدي كاريكاتور موهن پيامبر اسلام


لارس ويلكس، كاريكاتوريست سوئدي و طراح كاريكاتور توهين آميز از پيامبر اسلام، از يك حمله جان سالم به در برده است.
آقاي ويلكس در حال سخنراني در دانشگاه آپسالا بود كه به وسيله گروهي از حاضران مورد حمله قرار گرفت و با ضربه يكي از مهاجمان به زمين خورد.
عينك آقاي ويلكس در اين حمله شكست ولي به او آسيب نرسيد.
آقاي ويلكس در حال سخنراني درباره محدوديت هاي آزادي بيان در هنر بود.
آقاي ويلكس از سال ۲۰۰۷ بارها به خاطر انتشار كاريكاتوري كه در آن پيامبر اسلام را به شكل سگ ترسيم كرده بود، تهديد شده ولي اين نخستين بار است كه او در دانشگاه آپسالا مورد حمله گرفته است.
به گفته آقاي ويلكس، گروهي پانزده نفره از حاضران در محل سخنراني سعي داشتند با شعار دادن و به هم زدن نظم جلسه مانع از سخنراني او شوند.
اقاي ويلكس به خبرگزاري آسوشيتدپرس گفت: "مردي به سمت من دويد و با ضربه بدنش من را به زمين پرت كرد. عينكم شكست ..."
سايت يك روزنامه سوئدي هم تصاوير ويديويي اين حادثه را منتشر كرده است. در اين تصاوير، ماموران پليس ديده مي شوند كه با استفاده از اسپري فلفل و ضربات باتوم سعي دارند گروهي از حاضران عصباني را متفرق كنند.
اين معترضان فرياد الله اكبر سر داده بودند.
دو نفر در اين درگيري بازداشت شدند.
پيش تر گزارش هايي منتشر شده بود كه نشان مي داد كه آقاي ويلكس هدف اين توطئه قتل قرار گرفته بود.
كالين لارز، از شهروندان آمريكا كه از او به عنوان "جهاد جين" نام برده مي شود از متهمان اين اقدام بود.
خانم لارز اتهام هاي خود را نپذيرفته است ولي در صورت مجرم شناخته شدن ممكن است به حبس ابد محكوم شود.
در سال ۲۰۰۷، گروهي كه به القاعده در عراق نزديك بود جايزه اي يكصدهزار دلاري را براي قتل آقاي ويلكس تعيين كرد. اين گروه وعده داده است كه اگر گردن ويلكز مانند يك گوسفند بريده شود، جايزه قتل او را ۵۰ درصد افزايش خواهد داد.
كاريكاتور آقاي ويلكس يك سال و نيم پس از انتشار كاريكاتورهاي توهين آميز از پيامبر اسلام در روزنامه يولاندز پوستن در دانمارك منتشر شد
.......................................................
سخنگوی سازمان حقوق بشر کردستان در ایران دستگیر شد
14.05.10















پلیس ایران سخنگوی یک سازمان طرفدار حقوق کردها را به اتهام دفاع از ایرانیانی که از اعدام های فعالان کرد انتقاد می کنند، دستگیر کرده است.
یک خبرنگار در ایران، که نخواست معرفی شود، به بخش کردی صدای آمریکا گفت پلیس روز جمعه جلال قوامی، سخنگوی سازمان حقوق بشر کردستان را دستگیر کرد.
پیشتر، ایران اعلام کرد پنج فعال اپوزیسیون را، که چهار نفر از آنها کرد بودند، اعدام کرده است. خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران می گوید فعالان کرد به گروه شورشی پژاک، که تهران آنرا یک سازمان تروریستی تلقی می کند، تعلق داشتند. ایرنا گفت پنجمین نفر عضو یک گروه سلطنت طلب بود که گویا در انفجار مرگباری در شیراز در سال ۲۰۰۸ دست داشت.
اعدام ها با اعتراضات سازمان های طرفدار حقوق بشر روبرو شد. عفو بین الملل گفت سه فعال شکنجه شدند و دو نفر دیگر زیر فشار اعتراف کردند.
گروه های اپوزیسیون ایران گفتند ساکنان شهرهای کردستان ایران روز پنجشنبه در اعتراض به اعدام ها یک اعتصاب عمومی برپا کردند.
.......................................................

تظاهراتی در افغانستان در حمايت از پناهجویان افغان زندانی در ایران برگزار شد
14.05.10







حدود هزار نفر روز پنجشنبه در اعتراض به آنچه برخورد ناعادلانه مقام های ایرانی با پناهجویان افغان زندانی در ایران می خوانند، دست به تظاهرات زدند.
تظاهرکنندگان در مقابل کنسولگری ایران در شهر شرقی جلال آباد در افغانستان جمع شده و تخم مرغ به سوی کنسولگری، پرتاب کردند. تظاهرکنندگان همچنین مترسکی را از آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی، به آتش کشیدند.
احمد خان یکی از تظاهرکنندگان می گوید ما برای محکوم کردن اعدام ِ بی رحمانۀ افغان ها در ایران، جمع شده ایم. حدود ۵ هزار افغان در ایران زندانی هستند که از این تعداد حدود ۳ هزار نفر به اعدام محکوم شده اند و حکم ۴۵ تن از آنها اجرا شده است.
تظاهرات روز پنجشنبه پس از چند ساعت، با آرامش پایان یافت. از زمان اشغال افغانستان توسط نیروهای اتحاد جماهیر شوروی سابق، ایران میزبان میلیون ها افغان بوده است. در سالهای اخیر دولت ایران برخی از این مهاجران و پناهجویان را به افغانستان بازگردانده است.
مقام های ایرانی تأيید کرده اند که اخیراً تعدادی پناهجوی افغان به جرم قاچاق مواد مخدر اعدام شده اند و صدها تن دیگر نیز محکوم به اعدام هستند. برخی از قانونگذاران افغان ادعا می کنند که در هفته های اخیر دهها افغان در ایران، اعدام شده اند. این وضعيت باعث شد که تظاهرات متعددی در نقاط مختلف افغانستان، برپا شود.
........................................................

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر