لس آنجلس تايمز زيرعنوان "در ايران موعظه گران نماز جمعه با تمرکز بر مسئله بد لباسی زنان سرکوبی بالقوه ای را مطرح ميکنند" با توصيه ای به خانم ها که حجاب را تنگ تر و مانتو ها را گشاد تر کنند، می نويسد بنظر ميرسد چرت و قيلوله چند ماهه تندروهای مذهبی در جمهوری اسلامی رو به اتمام است، چرا که دوامام جمعه سرشناس با درخواست شدت عمل عليه لباس نامناسب زنان زمينه ای بالقوه را برای بيشتر به ستوه آوردن زنان در ملاء عام بوجود می آورند.
در حقيقت دولت روزهای سه شنبه با هماهنگ ساختن موضوع و محتوای خطبه نماز جمعه با رهبران مذهبی، از پخش پيامی مشابه و يکسان درسراسر کشورمطمئن ميشود.
در تهران آيت الله احمد جنتی خواستار آن شده است که شدت عمل در مورد زنان از کارمندان دولت و محصلين آغاز شود.
جنتی در مورد دانشجويان دختر ميگويد می توان آنان را درصورت امتناع از مراعات نظر دولت راجع به پوشش اسلامی به کميته های انظباطی فرستاد، و موفقيتشان را درامتحانات مشروط و منوط به انطباق با يک نظم اخلاقی ساخت.
جنتی ميگويد بيمارستان ها و ديگرمراکزعمومی نيز نبايد ازاين دقت وتوجه دور بمانند.
جنتی ازشورايعالی انقلاب فرهنگی که يکی از نهادهای فعال درانقلاب اسلامی ۱۹۷۹بود برای تصويب دوسال پيش برنامه عفت و حجاب اسلامی تحسين بعمل آورد، هرچند که اين مصوبه اجرا نشده است.
جنتی گفت آنهائی که مانع از اجرای مصوبه شده اند بايد جواب پس بدهند، و پرسيد چرا هنوز مصوبه را اجرا نکرده ايد؟
موعظه جنتی از راديوی دولتی پخش ميشد.
در مشهد نيز که دومين شهر بزرگ ايران است اعتراض هائی مشابه شنيده شد که آيت الله احمد علم الهدی مطرح ساخت. علم الهدی در جريان موعظه اش لباس نامناسب را به نفوذ خارجی ارتباط داد و زنان و دختران بدحجاب را سربازان پياده نظام آمريکا ناميد. به گزارش خبرگزاری فارس او گفته است دشمنان ميخواهند از طريق بدحجابی سفره دين را از زير پای جوانان بکشند.
علم الهدی دست آخر در باره تاثير پوشش زنان بر مردان سخن گفت. او ميگويد هرگاه زن ويا دختری بدحجاب و آرايش کرده دربرابر مردی جوان قرارميگيرد واو را از مسيردين خارج ميکند دشمن ازاين پيروزی خشنود ميشود. به گفته او افراد بدحجاب دانسته و يا ندانسته درجبهه دشمن می جگند و او را تغذيه ميکنند.
.................................................................
برخورد با بدحجابی در آغاز فصل گرما
..................................................................
کانون مدافعان حقوق بشر از افزايش نقض حقوق بشر در ايران خبر می دهد
کانون مدافعان حقوق بشر که مقر آن در ايران است روز جمعه اعلام کرد در پاييز و زمستان سال گذشته در ايران ۱۷ نفر اعدام و ۵۰۰ نفر بازداشت شده اند.
بر اساس اعلام کانون مدافعان حقوق بشر ۹۵ نفر از بازداشت شدگان اخير روزنامه نگار و يا سينماگر بوده اند و در اين مدت بيش از پنجاه روزنامه، مجله و سايت خبری به اتهام نشر اکاذيب، محکوم به لغو امتياز، توقيف موقّت و تذکّر کتبی شده اند يا دچار فيلترينگ يا هک شده اند.
بنا به اين گزارش لغو کنسرت همايون شجريان و ممنوع الخروج شدن هنرمندانی چون فاطمه معتمدآريا و مجتبی ميرتهماسب، لغو مجوزهای صادرشده برای شماری از کتابها و ناشران از جمله فشارهای وارد شده بر اهالی فرهنگ و ادب است.
دستگيری شماری از دانشجويان، در شهرهای مختلف ايران از جمله ديگر مواردی است که در اين گزارش به آن اشاره شده است.
در همين حال انجمن اسلامی دانشجويانِ دموکراسی خواه دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در بيانيه ای احکام صادر شده برای بهاره هدايت و ميلاد اسدی را نشانۀ ترس و وحشتِ تماميت خواهان از فرزندان آگاه و آزاده ايران خوانده است.
بيانيه تأکيد می کند که تاريخ نشان داده است اين شيوۀ برخورد با فعالين دانشجويی نميتواند موجب خاموشی ندای آزادی خواهی از سنگر آزادی شود.
بهاره هدايت و ميلاد اسدی دو عضو شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت هستند که هفتۀ گذشته از سوی دادگاهی در تهران به ترتيب محکوم به تحمل نه و نيم سال و هفت سال حبس شدند.
در بخش ديگری از بيانيۀ دانشجويانِ دموکراسی خواه آمده است، تماميت خواهان با صدور احکام سنگين قصد ايجاد فضای رعب و وحشت و سرکوب صداهای مخالفان را دارند بی آنکه به عاقبت اعمال نابخردانه خود بيانديشند و حتی لحظه ای درنگ کنند که اين روش، آگاهی دانشجويان و مردم آزاده را در پيش رو خواهد داشت.
در رويدادی ديگر يک روز بعد از آن که اعلام شد ماموران زندان اوين محمد نوری زاد نويسنده و کارگردان را مورد ضرب و شتم شديد قرار داده اند دادسرای عمومی و انقلاب تهران می گويد وضعيت جسمانی اين فعال سياسی و فرهنگی خوب است.
به گزارش خبرنگار کلمه روز سه شنبهِ گذشته از محمد نوری زاد، خواسته شده بود برای هواخوری از سلول، خارج شود اما حين هواخوری ۵ نفر از مأموران امنيتی زندان اوين او را به شدت مورد ضرب و جرح، قرار دادند.
گزارش می افزايد ضربه شديدی به سر آقای نوری زاد وارد شده است که پزشک زندان آن را ضربه مغزی تشخيص داده است.
در عين حال گزارش های خبری حاکی از آن است که به دنبال انتشار اين خبر، روز گذشته، عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران در زندان اوين با محمد نوری زاد، ديدار کرده است.
..............................................................
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر