جنایات هولناکی که در سلولهای انفرادی (سگدونی) علیه زندانیان روی میدهد
بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" پرده برداشتن ازجنایاتی هولناک و غیر قابل تصور که علیه زندانیان بی دفاع در سلولهای انفرادی معروف به سگدونی در بند 1 زندان گوهردشت بطور سازمان یافته و سیستماتیک روی میدهد.
زندانیان بی دفاع و اسیر که اکثر آنها جوانان هستند بدلیل اعتراض به برخوردها و رفتار های قرون وسطائی رئیس بند حسن آخریان که شکنجه گری بی رحم و جلادی به تمام معنا و همدستان او در این بند و در کل در زندان صورت می گیرد به شکنجه گاه منتقل می شوند. زندانیان بی دفاع به سلولها انفرادی معروف به سگدونی انتقال داده می شوند.آنها را تحت شکنجه های وحشیانه قرار می دهند که منجر به شکسته شدن دست و پاهایشان می شود که تا به حال چند مورد آن گزارش شده است و در حال حاضر 2 نفر از آنها در بهداری زندان گوهردشت کرج بستری هستند که به نام های سامان محمدیان و محسن بیگوند می باشند.عمل ضد بشری و جنایتکارانه که علیه تعداد زیادی از زندانیان بکار برده شده است تجاوز جنسی و یا استعمال باتون به زندانی بی دفاع در حالی که به آنها دست بند،پابند و چشم بند زده شده است و پس از شکنجه طولانی و شکستن پا و دستان آنها این شکنجه جنایتکارانه صورت می گیرد. تماس حسن آخریان با مادر یکی از زندانیان و اعلام فوت فرزندش و اینکه می تواند جسد وی را از بیمارستان تحویل بگیرید منجر به سکته قلبی و انتقال این مادر به بیمارستان شد. زندانیان در سلولهایی نگهداری می شوند که فاقد سرویس بهداشتی است و به آنها اجازه استفاده از سرویس بهداشتی داده نمی شود.آنها برای مدتی طولانی گاها تا چند هفته با این وضعیت مواجه هستند/عریان کردن زندانی و گرفتن پتو و تمام امکانات پوششی و مرطوب نگه داشتن کف سلول که سیمانی است و باید زندانی بر روی آن استراحت کند /قطع کامل داروهای زندانی برای مدت طولانی/به صورت روزانه مورد شکنجه قرار دادن زندانی با باتون و پاشیدن گاز فلفل و اشک آورد به درون سلول/پاشیدن محتویان کپسول آتش نشانی به صورت زندانی / توهین خانوادگی به زندانی/ زندانیانی که دست و پای انها شکسته شده است برای مدتی طولانی نگه داشتن در سلول تا دچار عفونت شدید شوند و حتی در آستانه مرگ قرار گیرند/قطع ارتباط کامل زندانی با خانواده و جهان خارج از سلول/ غذا دادن به زندانی در حد زنده ماندن/شکنجه زندانی بدلیل شکایت وی و یا خانواده اتش از شکنجه گران و گرفتن رضایت اجباری از او / قتل زندانیان در زیر شکنجه و اعلام علت آن بعنوان خودکشی و یا مصرف بیش از حد مواد مخدر و موارد متعدد دیگر.
یکی از ده ها زندانی که دچار چنین شرایط هولناکی در سلولهای انفرادی معروف به سگدونی شده است آقای بهرام تصویری 30 ساله و 6 سال است که در زندان در حالت بلاتکلیف بسر می برد. او در حدود 6 هفته پیش به دلیل اعتراض به توهینهای خانوادگی پاسداربندی بنام یوسفی برای 5 روز به سلول انفرادی منتقل می شود.آقای تصویری از آنها می خواهد که به او اجازه بدهند که با خانواده اش تماس بگیرد.اما آنها به او اجازه تماس با خانواده اش نمی دهند . حسن آخریان با خانواده این زندانی تماس می گیرد و به مادر آقای تصویری اطلاع میدهد که فرزندش فوت کرده است و جسد او در بیمارستان است و می تواند جسد او را تحویل بگیرید.مادرآقای تصویری وقتی این خبر را می شنود دچار سکته قلبی می شود و به بیمارستان انتقال می یابد.حسن آخریان بعد از اینکه متوجه می شود که مادر آقای تصویری دچار سکته قلبی شده است و در بیمارستا بستری می باشد به بهرام تصویری خبر سکته و بستری شدن ماردش را می دهد. آقای تصویر خواهان تماس با خانواده می شود و از طرفی 5 روز سلول انفرادی او پایان یافته و به روز هفتم کشیده شده است اما از خارج کردن او از سلول انفرادی خوداری می کنند.او خواستار ملاقات با رئیس زندان می شود ولی به حرفهای او گوش فرا داده نمی شود. تا اینکه برای پایان دادن به شرایط سخت و طاقت فرسا اقدام به خودسوزی می کند.پاسداربندها به سلول او یورش می برند به چشمانش گاز فلفل و اشک آور می زنند و با باتون به سر و صورت او می کوبند .
زندانی بهرام تصویری بابدنی سوخته به سلولی که محل شکنجه زندانیان است برده می شود و به او دست بند،پابند و چشم بند می زنند و برای مدت طولانی اورا با باتون شکنجه می کنند در اثر این شکنجه ها دست و پای او را شکستند و سپس لباسهای او را از تنش خارج کردند. افسر کشیک فردی بنام میرزا آقایی و دو پاسداربند به نام های یوسفی و شیرخوانی باتون را به او استعمال می کنند. این زندانی بی دفاع در اثر این شکنجه بیهوش می شود و با ریختن آب بر روی او،وی را دوباره بهوش می آورند و شکنجه جنسی دوبار تکرار می شود.تمامی این شکنجه ها با حضور و شرکت حسن آخریان رئیس بند 1 صورت می گیرد.
سپس زندانی بهرام تصویری به سلول انفرادی بازگردانده می شود.او را عریان می کنند و بدون داشتن پتو و یا هر پوشش دیگری بر روی کف سیمانی سلول رها می کنند و هر از چند گاهی کف سلول آب می ریزند.این زندانی بی دفاع در حالی که پاها و دستانش شکسته شده بود و بدنش مجروح و خونین بود به مدت یک ماه در آن شرایط به حال خود رها شده بود .شکستگی پای او دچار عفونت می شود و او به اغما فرو می رود و ناچارا وی را به بهداری زندان منتقل می کنند. بهداری زندان از تحویل گرفتن او برای مدتی خوداری می کند چونکه در آستانه مرگ قرار داشت و نمی خواست مسئولیت او را بپذیرد. نهایتا فردی بنام دکتر رضوی او را بستری می کند و پس از بهوش آمدن به آنها می گوید باید تحت عمل جراحی فوری قرار گیرد ولی حسن آخریان با عمل جراحی وی مخالفت می کند و او را به سلولهای انفرادی بازمی گرداند که با فشار پزشکان بهداری او بعد از دو روز تحت عمل جراحی قرار می گیرد.
خانواده آقای تصویری برای رسیدگی به جنایتی که علیه فرزندشان روا داشته شده شکایتی را تنظیم کرده اند و همچنین خود آقای بهرام تصویری به بازرسی زندان شکایت کرده است. فردی بنام رضا ترابیان او را تهدید کرده است که در صورت عدم رضایت عواقب وخیم آن را خواهد دید .و حتی احتمال قتل او در زندان وجود دارد.ترابیان می گوید پزشک قانونی به حرفهای تو و خانواده ات گوش نخواهد کرد و به حرفهای زندان گوش می دهد تو کی طی این مدت موارد زیادی را دیده ای.
در طی روزهای شنبه و یکشنبه حسن آخریان بدلیل شکایت کردن آقای تصویری و خانواده اش در مقابل چشمان سایر زندانیان او را برای مدت طولانی با باتون مورد شکنجه قرار داد. آخریان این زندانی را با شکنجه تحت فشار قرار داده است که باید رضایت بدهد و از شکایت خود منصرف شود.
زندانیان بی دفاع دیگری که با چنین شرایط مواجه شده اند و تعدادی از آنها هنوز در سلولهای انفرادی بسر می برند عبارتند از؛ احمد اشکان،رضا جلاله ،مجید افشار،محسن بیگوند ،نقی نظری،مهدی سورانی (در اثر شکنجه فکش را شکسته شده و در سلولهای انفرادی است)، قیصر اسماعیلی ،مجید محمودی،ناصر قوچان لو ،حسین کریمی،حمید اشکی ،شیر محمد محمدی،حسن شریفی،6 ماه که بی جهت در سلولها انفرادی است و بصورت روزانه تحت شکنجه قرار دارد.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،بکار بردن شکنجه های قرون وسطائی و جنایتکارانه علیه زندانیان بی دفاع و اسیر را به عنوان جنایت علیه بشریت محکوم می کند و از دبیر کل،کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت این رژیم به شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت گرفت تصمیمات لازم اجرا است.
4 خرداد 1389 برابر با 25 می 2010
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
دبیر کل سازمان ملل متحد
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل
گزارشگران ویژه دستگیریهای خودسرانه،شکنجه سازمان ملل متحد
شرایط حاد جسمی زندانی کرد در زندان ارومیه
خبرگزاری هرانا - حسین میرزایی از زندانیان کرد محبوس در زندان ارومیه، از لحاظ جسمی در شرایط نامناسبی قرار دارد و مسئولان بهداری زندان نیز امکاناتی جهت درمان وی ارائه نمی دهند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، حسین میرزایی که در سال 88 بازداشت شده، در دوران اولیه ی حبس به مدت سه ماه در سلول های انفرادی زندان اوین و تحت شدید ترین شکنجه های جسمی نگهداری می شد تا جایی که حتی رشته های عصبی وی پاره شده اند.
وی هم چنین به دلیل نگهداری در مکان نامطلوب و انفرادی های بلند مدت، به بیماری آسم نیز مبتلا شده است..............................................................
صدور حکم اخراج دانشجوی زندانی دانشگاه بوعلی سینا
حکم اخراج محمد صیادی دانشجوی دربند و دبیر سیاسی سابق انجمن اسلامی دانشجویان در همدان صادر شد.
به گزارش دانشجونیوز، حکم اخراج صیادی در حالی صادر شده است که وی در حال سپری کردن دوران محکومیت 2 سال و 6 ماه خود است.
مسئولان دانشگاه بوعلی سینای همدان، ضمن انتشار غیر رسمی این خبر در سطح دانشگاه، در حال سپری کردن مراحل اداری اخراج این دانشجوی دربند می باشند.
قابل ذکر است در دو ترم آخر قبل از دستگیری محمد صیادی مسئولان دانشگاه تلاش خود را برای پرونده سازی آموزشی بر علیه این فعال دانشجویی با درج نمرات 0.25 در کارنامه اش و در نتیجه مشروطی وی آغاز کرده بودند. ادامه این پرونده سازی ها موجبات اخراج وی در شرایطی که در زندان به سر می برد را فراهم آورده است.................................................................
فیلمبرداری از زنان به بهانه بدحجابی
سایت فرارو در تهران: رییس پلیس تهران اعلام کرد برای برقرای امنیت اجتماعی تمام اقدامات پلیس مستند میشود. ساجدی نیا در این باره اظهار کرد: «فيلم و عكس در پرونده افراد قرار ميگيرد كه كسي نتواند اقداماتش را كتمان كند و اگر به محاكم قضايي نيز معرفي شد، مستند وجود داشته باشد.»
فرمانده انتظامي تهران بزرگ توضيح داد: «اين دوربينها در اختيار ماموران قرار گرفته و از كساني كه مزاحمت ايجاد ميكنند و همچنين بدحجابان تصويربرداري ميكنيم و در مواردي كه امكان برخورد در محل وجود ندارد با يك نامه به پليس امنيت اخلاقي احضار ميشوند.»
ساجدی نیا در باره برخورد با پارتیها نیز عنوان کرد: «موارد خاص مثل پارتيها كه مردم اطلاع ميدهند و ما با حكم دادستان وارد ميشويم.»
وي با بیان این که افرادي كه دستگير ميشوند سريعا در اختيار مشاوران زن قرار ميگيرند افزود: «ما به صورت علمي با اين اوضاع برخورد ميكنيم از اين رو پليس به ديد مجرم به دستگيرشدهها نگاه نميكند به طوري كه بعضيها اشتباه كردهاند و پس از دستگيري مورد مشاوره قرار گرفته و آزاد ميشوند.»
رئيس پليس پايتخت در پاسخ به سئوالي در مورد اينكه خودرو حريم خصوصي محسوب نميشود گفت: «خودرو حريم خصوصي افراد نيست و از آنجا كه در منظر مردم و در معابر هستند اگر خلاف شرع و قانون اتفاق بيفتد پليس بايد اقدام كند.»
وي با اشاره به اينكه مردم از طريق 110 به پليس كمك ميكنند گفت: «مبناي ما در اين طرحها آمار دستگيري و توقيف نيست بلكه ملاكمان رسيدن به وضعيت مطلوب است اما به صورت ميانگين در چند روز گذشته روزانه 150 خودرو توقيف شده است كه بسته به نوع تخلف برخورد انتظامي يا قضايي صورت ميگيرد.»..................................................................
کیهان حکومتی: تبدیل نافرمانی مدنی به نافرمانی مذهبی
کیهان حکومتی: این روزها دیده می شود که یک طیف خاصی که احتمالاً قبلاً بخشی از فتنه گران سبز بودند ، امروز به شکل بی حجابی ظاهر می شوند و خط فتنه را که تا دیروز نافرمانی مدنی بود امروز تبدیل به نافرمانی مذهبی کرده اند به ویژه در مترو و البته در برخی ایستگاه های خاص که پاتوق آن هاست دیده می شود. این در حالی است که یکی از جاهایی که بیشترین نیروها و کارکنان حراستی را دارد مترو است که با دوربین های مداربسته و بی سیم با هم در ارتباط هستند و بعید است که مترو نتواند آن ها را کنترل کند...................................................................
اعتراض جوانان تهرانى با شعار مرگ بر ديكتاتور
روز گذشته جوانان تهران پس از پايان مسابقه فوتبال با شعار «مرگ بر ديكتاتور» از استاديوم آزادى خارج شدند. جوانان همچنين شعار مىدادند «خس و خاشاک تويى، دشمن اين خاک تويى» و «فوتبال بهونه ميشه خرداد قيامت ميشه». مردم با بوق زدن ممتد با اعتراضات جوانان كه شعارهاى ضدحكومتى مىدادند همراهى مىکردند. اين اعتراضات تا ساعت 22 و سى دقيقه ادامه داشت. ................................................................22 خرداد؛ تجمع می کنیم با مجوز یا بدون مجوز
سایت حکومتی جوان آنلاین (وابسته به سپاه پاسداران): دو تن از سران فتنه درآستانه فرا رسیدن سالگرد 22خرداد، ضمن تأکید بر ادامه برنامهریزیها برای ایجاد اغتشاشات از هواداران اندک خود خواستهاند که در هر شرایطی در تجمعات این روز شرکت کنند.
این دو، در دیدار اخیری که با هدف برنامهریزی برای به آشوب کشاندن جامعه داشتهاند، تصریح کرده اند: در صورت دادن مجوز راهپیمایی، در سطح ملی! مردم به شرکت در این راهپیمایی دعوت شوند و در غیر این صورت برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی با تنوع و تکثری که شبکههای اجتماعی دارند جریان اطلاع رسانی و دعوت به تجمع صورت گیرد.
این دو فتنهگر در این دیدار نیز مانند گذشته به سیاه نمایی علیه نظام پرداخته و از تجمعات غیرقانونی روزهای 25 و 30 خرداد سال گذشته که منجر به کشته شدن تعدادی از مردم که در چاه ویل این دو نفر گرفتار شده بودند، به عنوان روزهای حماسی یاد کردهاند.
اتخاذ روشهای ساختارشکنانه از سوی این دو فتنهگر درحالی صورت میگیرد که سال گذشته مردم در راهپیماییهای میلیونی خود در 9 دی و 22 بهمن، در سراسر کشور، ضمن ابراز انزجار عمیق از رفتار آنها از دستگاه قضایی خواستند که آنها را به محاکمه بکشانند.
................................................................
22 خرداد؛ سرکرده انتظامی معترضان را تهدید کرد
ایلنا: فرمانده انتظامي تهران بزرگ در رابطه با اعلام برخي رسانهها مبني بر تجمع در 22 خرداد عنوان كرد، پليس با هر گونه تجمع غيرقانوني برخورد ميكند. حسين ساجدينيا در گفتوگو با خبرنگار ايلنا، تصريح كرد: هر تجمعي كه قانوني باشد پليس همكاري ميكند اما در تجمعات غيرقانوني چه در مواقع خاص و چه در ديگر روزهاي سال با تجمع غيرقانوني برخورد ميشود. وي تاكيد كرد: پليس بيدار و هوشيار است و حافظ نظم و امنيت در جامعه از اين رو با تجمعات غيرقانوني برابر قانون برخورد صورت ميگيرد.
گفتنی است موسوی و کروبی بر لزوم اطلاع رسانی و مشارکت گسترده مردم در سالگرد انتخابات تاکید کردند.
...............................................................فیلم؛ حمله مزدوران بسیجی به دانشجویان شهرکرد
..................................................................
زنانی که به اتهام محاربه در زندان به سر می برند
سایت کلمه: تعداد ی از زندانیان سیاسی بند نسوان زندان اوین در شرایط نامناسبی به سر می برند و از کوچکترین امکانات رفاهی و بهداشتی بی بهره اند.
خبرهای دقیق از زندان اوین درباره برخی از این زندانیان زن همچنین حاکی از آن است که آنها در شرایط کاملا بلاتکلیف با اتهام های سنگینی که هیچ ربطی به عملکردشان ندارد ماه هاست که زندانی هستند .
مریم اکبری منفرد یکی از این زندانیان است که ۱۰ دی ماه سال جاری در جریان حوادث عاشورا ی حسینی بازداشت و راهی زندان اوین شده است .
وی سه فرزند دارد که کوچکترین آنها پنج ساله است .اما مسولان بدون توجه به این موضوع از زمان عاشورا تاکنون وی را به اتهام محاربه از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق درشرایطی کاملا غیر قانونی در زندان نگه داشته اند .
منفرد با اینکه ماههاست زندانی است هرگز قرار بازداشت اش تمدید نشده است . این در حالی است که این زن بارها گفته است که هیچ وابستگی به سازمان مجاهدین ندارد و تنها نگران فرزندان اش است که اکنون دور از او به سختی روزگار می گذرانند .
پروین جوادزاده یکی دیگر از زنان زندانی بند نسوان اوین است .که در شرایط بسیار دشواری به سر می برد .
جواد زاده ۲۲ ساله نیز عصر عاشورا توسط نیروهای سپاه هنگام تردد در خیابان بازداشت واکنون در بلاتکلیفی کامل در زندان اوین به سر می برد .
وی که اکنون جوانترین زندانی سیاسی زن بند نسوان اوین است .سه ماه اول بازداشت خود را به صورت کامل در یکی از سلول های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه محبوس بوده است که این موضوع موجب لطمه های شدید روحی و جسمی به او شده است .طبق اخباری که از بند نسوان زندان اوین می رسد اتهام این دختر جوان نیز محاربه است و به تازگی پرونده وی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارسال شده است .
همچنین اخبار دیگری نیز حاکی از وضعیت نامناسب جسمی و روحی ۳ تن دیگر از زندانیان بند نسوان اوین است .
کبری زاغه دوست ، بدر السادات مفیدی ، دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران و فاطمه خرمجو نیزهر کدام ماه هاست که در بلاتکلیفی کامل در زندان اوین به سر می برند .بدون اینکه از نظر قانونی رویه های بازداشت یا قرار بازداشت موقت شان رعایت شده باشد .
مدافعان حقوق بشر: سرکوب ها در ایران بی سابقه اند
رادیو آلمان: دکتر محمد سیفزاده، همکار کانون مدافعان حقوق بشر در باره آمار اعدامها و دستگیریها میگوید: جز در دهه شصت که نیاز به بررسی جداگانهای دارد، دستگیریها و فشار در بقیهی موارد، بیسابقهاند. وی ایجاد فشار بر هنرمندان را نیز کمسابقه میداند و معتقد است که در هیچیک از دورانهای جمهوری اسلامی، با هنرمندان اینگونه برخورد نشده است.
****
تازهترین گزارش کانون مدافعان حقوق بشر بیانگر ۱۷ اعدام و ۵۰۰ بازداشت در شش ماه گذشته است. ۹۵ نفر از دستگیرشدگان اخیر، اهل هنر و مطبوعات هستند. شمار دانشجویان بازداشتی در نیمسال گذشته نیز از سایرین بیشتر بوده است.
گزارش کانون مدافعان حقوق بشر در ۲۵ صفحه منتشر شده و دربرگیرنده موارد متعدد بازداشت فعالان مدنی، محرومیت از تحصیل و کار، توقیف نشریات، لغو کنسرت و ممانعت از سفر شهروندان است.
در این گزارش از پنجاه روزنامه، مجله و سایت خبری یاد شده که به اتهام "نشر اکاذیب"، مشمول لغو امتیاز، توقیف موقت، تذکر کتبی یا فیلترینگ و هک شدهاند. گزارش از دهها دانشجوی دانشگاه آزاد و سراسری مشهد، دانشگاه شیراز، دانشگاه تهران، صنعتی شریف، پلیتکنیک، خواجهنصیرو جندیشاپور نام برده که طی شش ماه گذشته بازداشت شدهاند. نمونههای پرشمار احضار کتبی یا شفاهی دانشجویان به کمیته انضباطی، اخراج، تعلیق و محرومیت استفاده از کمکهزینه یا سایر تسهیلات، از دیگر نکاتی هستند که در این گزارش به آن پرداخته شده است.
گزارش همچنین حاوی موارد نقض حقوق شهروندی هنرمندان است. لغو کنسرت همایون شجریان و ممنوع الخروج شدن هنرمندانی چون فاطمه معتمد آریا و مجتبی میرطهماسب، ابطال مجوزهای صادره برای شماری کتاب و ناشر نیز در این گزارش آمده است.
دکتر محمد سیفزاده، همکار کانون مدافعان، در باره آمار اعدامها و دستگیریها به دویچهوله میگوید: «جز در دهه شصت که نیاز به بررسی جداگانهای دارد، دستگیریها و فشار در بقیهی موارد، بیسابقهاند.» محمد سیفزاده، ایجاد فشار بر هنرمندان را نیز کمسابقه میداند و معتقد است که در هیچیک از دورانهای جمهوری اسلامی، با هنرمندان اینگونه برخورد نشده است.
تشدید سرکوب فعالان زن
در تازهترین گزارش کانون مدافعان حقوق بشر از بازداشت ۴۰ فعال جنبش زنان در شش ماهه گذشته و حمله به مراسم مادران عزادار در پارک لاله نیز یاد شده است. دکتر سیفزاده با تاکید بر تشدید فشار برکوشندگان کمپین یک میلیون امضا میگوید:« دستگیریها همیشه بود، اما هیچگاه به این اندازه نبود. در ارتباط با تجمع مادران عزادار یا بر هم زدن مراسم تشییع جنازه و عزاداری، وضع در دهه شصت بدتر از الان بود اما صرفنظر از آن دوران، چنین شرایطی را هرگز حتی پیش از انقلاب نیز نداشتهایم.»
گزارش کانون مدافعان شامل آمار دقیقی از تعداد و نام بازداشت شدگان، جزییات دادرسیها و احکام قضایی علیه فعالان سیاسی، اهل رسانه، دانشجویان، زنان، آموزگاران و کارگران است.
در این گزارش به دستگیری و اعمال فشار علیه وکیلان دادگستری اشاره نشده است. محمد سیفزاده، عبدالفتاح سلطانی، محمدعلی دادخواه و محمد شریف از جمله اعضای کانون مدافعان هستند که ممنوع الخروج شدهاند. دکتر محمد اولیاییفر، وکیل دادگستری و عضو دیگر کانون چند هفته است به دلیل اعتراض به حکم اعدام مجرمان نابالغ در زندان بهسر میبرد.
دفتر کانون مدافعان حقوق بشر درسال ۸۷ توسط ماموران امنیتی پلمپ شده و این، فعالیت اعضای آن را با دشواری روبرو کرده است. محمد سیفزاده با تاکید بر غیرقانونی بودن پلمپ دفتر کانون به دویچهوله میگوید: « بیشتر کارها را اینک خانم عبادی، رییس کانون در خارج از کشور انجام میدهند. الان شرایط بسیار سخت است اما ما امیدواریم بالاخره عقل حاکم شود و بدانند که تذکرات ما خیرخواهانه است و از متن قوانین مصوب خودشان بیرون میآید.»
فعالیت کانون مدافعان حقوق بشر از سال ۱۳۸۱ و بر سه محور دفاع از زندانیان سیاسی، حمایت از خانوادههای آنان و اعلام موضع در موارد نقض حقوق بشر آغاز شده است.................................................................
فقط در یکماه؛ حکم سه و نیم قرن زندان و 7 حکم اعدام
صدور و تائید بیش از سه و نیم قرن زندان و 7 حکم اعدام در یک ماه از سوی دستگاه قضائی
خبرگزاری هرانا – قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در طی ماه گذشته برای بیش از 100 تن از فعالین عرصه های مختلف اجتماعی بیش از سه و نیم قرن زندان و 7 حکم اعدام صادر کرده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، بر اساس آمار ارائه شده از سوی واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در اقدامی بی سابقه در یک ماه اخیر، برای بیش از 100 تن از فعالین عرصه های سیاسی، مدنی، دانشجویی، زنان، اقلییت های قومی و مذهبی بیش از سه و نیم قرن محکومیت زندان (364 سال ) و 1028 ضربه شلاق و 60 سال محرومیت از فعالیت سیاسی و اجتماعی بیش از 3.7 میلیارد ریال جریمه نقدی و 7 حکم اعدام را صادر و یا تائید کرده است.
این در حالیست که در همین ماه، پنج زندانی سیاسی به نام های فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، مهدی اسلامیان و شیرین علم هولی در زندان اوین اعدام شده اند.
هم چنین فشارها بر زندانیان سیاسی و خانواده های ایشان طی ماه اخیر با افزایش قابل توجهی روبه رو شده است، بطوری که دست کم 10 زندانی به صورت انفرادی و 3 مورد اعتصاب غذای دسته جمعی در طی اردی بهشت ماه به ثبت رسیده است.
بر اساس شواهد موجود و اقدامات مذکور به نظر می رسد با توجه به اینکه در آستانه ی خرداد ماه و سالروز اعتراضات مردمی به نتایج دهمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفته ایم، دستگاه قضایی امنیتی رویه ای جدید را در پیش گرفته و در صدد سرکوب کامل جامعه مدنی کشور است.
مشروح برخی احکام صادره به شرح زیر است.
مهرداد اصلانی، شهروند معترض به نتیجه انتخابات به هجده ماه حبس محکوم شد: مهرداد اصلانی، از شهروندان معترض به نتیجه انتخابات است، که به خاطر شرکت در اعتراض های مسالمت آمیز مردم، به هجده ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
سه سال حبس قطعی برای یک معترض به نتیجه انتخابات: دادگاه تجدید نظر، عذرا سادات قاضی میرسعید را به سه سال حبس تعزیری محکوم کرد.
محکومیت کیارش کامرانی، یکی از بازداشت شدگان عاشورا به چهارسال زندان: کیارش کامرانی از بازداشت شدگان روز عاشورا به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده است.
ده سال حبس برای سه نفر از بازداشت شدگان روز عاشورا: آرش قاسمی، ابولفضل قاسمی و امید یاوری، سه تن از بازداشت شدگان اعتراضات مردمی6 دی ماه(عاشورا)، از سوی دادگاه انقلاب تهران مجموعا به تحمل ده سال حبس تعزیری محکوم شدند.
تایید حکم پنج سال حبس تعزیری منیره ربیعی در دادگاه تجدیدنظر: شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، حکم پنج سال حبس تعزیری برای منیره ربیعی را عینا تایید کرد.
امیررضا عارفی به پانزده سال حبس قطعی محکوم شد: محمد حسین آقاسی، وکیل دادگستری از احتمال کاهش حکم اعدام امیررضا عارفی، زندانی محکوم به اعدام، خبر داد.
صدوراحکام حبس برای اعضای شورای مرکزی حزب جامعه مدنی همدان: حسین مجاهد دبیر کل حزب جامعه مدنی همدان، به عنوان متهم ردیف اول به یک سال حبس تعزیری و خانم معصومه چراغی و آقایان جواد وفایی و پیمان زیرکی هر یک به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده اند.
محکومیت ابوالفضل قاسمی به سه سال حبس تعزیری: ابوالفضل قاسمی از بازداشتی های روز 6 دی ماه (عاشورا) به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.
تایید حکم اعدام دو تن از متهمان وقایع پس از انتخابات: حکم اعدام محمدعلی حاج آقایی و جعفر کاظمی، دو تن از متهمان وقایع پس از انتخابات از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شد.
دو تن از معترضان به نتیجه انتخابات به تحمل 8 سال حبس محکوم شدند: دو تن از معترضان به نتیجه انتخابات از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب در مجموع به 8 سال زندان محکوم شدند.
ابلاغ ۲۵ سال حبس توام با تبعید به حامد روحی نژاد و احمد کریمی: صبح امروز یکشنبه 12 اردی بهشت ماه، شعبه 6 اجرای احکام دادگاه انقلاب حکم 25 سال حبس توام با تبعید به آقایان حامد روحی نژاد و احمد کریمی را ابلاغ نمود.
محکومیت سعید سودملی، از متهمان وقایع پس از انتخابات، به یک سال حبس تعزیری: سعيد سودملی، از متهمان وقایع پس از انتخابات، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی، به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
محکومیت قطعی کوهزاد اسماعیلی به سه سال حبس تعزیری: حکم سه سال حبس تعزیری سید کوهزاد اسماعیلی، مسئول شعبه گیلان سازمان ادوار تحکیم وحدت تنها ظرف مدت چند ساعت مورد تایید قرار گرفت.
محکومیت حمزه کرمی به یازده سال حبس قطعی: شعبه ۳۶دادگاه تجدیدنظر تهران، حمزه کرمی را به ۱۱ سال حبس قطعی و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم کرد.
محکومیت قطعی عبدالله مومنی به چهار سال و یازده ماه حبس تعزیری: حکم نهایی و قطعی عبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان ایران (ادوارتحکیم وحدت) که از سوی دادگاه تجدیدنظر انقلاب اسلامی صادر گردیده، در زندان به وی ابلاغ شد.
تایید محکومیت عرب سرخی، هاله سحابی و مهدی کلاری از سوی دادگاه تجدید نظر: شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان حکم ۶ سال حبس عرب سرخی، 2 سال حبس و پرداخت مبلغ سیصد هزار تومان جزای نقدی بدل از شلاق هاله سحابی و ۳ سال و پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی مهدی کلاری را تایید کرد.
مازیار بهاری به ۱۳ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد: دادگاه انقلاب ایران مازیار بهاری، روزنامه نگار و فیلمساز ایرانی- کانادایی را به بیش از ۱۳ سال زندان محکوم کرده است.
محکومیت قطعی هنگامه شهیدی به ۶سال حبس تعزیری: وکیل هنگامه شهیدی از متهمان حوادث پس از انتخابات از صدور حکم قطعی موکلش در دادگاه تجدیدنظر خبر داد.
ابوالفضل عابدینی نصر به یازده سال حبس قطعی محکوم شد: شعبه 13 دادگاه تجدید نظر استان خوزستان، ابوالفضل عابدینی را به تحمل یازده سال حبس قطعی محکوم کرد.
محکومیت مهدی تاجیک به 27 ماه حبس و 30 سال محرومیت سیاسی: مهدی تاجیک دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران و از فعالان عرصه خبری در طی حکمی که از سوی شعبه 26 دادگاه انقلاب صادر گردید به 27 ماه حبس تعزیری و 30 سال محرومیت سیاسی محکوم شد.
محکومیت محمدرضا نسب عبداللهی به هشت ماه حبس تعزیری: محمدرضا نسب عبداللهی، روزنامه نگار شیرازی که خبر و عکس کشف چهار صندوق رای را منتشر کرده بود، به اتهام تبلیغ علیه نظام به هشت ماه حبس تعزیزی محکوم شد.
محكومیت قطعی مسعود باستانی به شش سال حبس تعزیری: وكیل مسعود باستانی از محكومیت قطعی موكل خود به 6 سال حبس تعزیری خبرداد و گفت: شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان تهران،حكم شعبه 15 دادگاه انقلاب را عینا تایید كرد.
محکومیت میثاق یزدان نژاد به سیزده سال حبس قطعی: حکم ۱۳ سال زندان میثاق یزدان نژاد توسط شعبه ۳۶ تجدید نظر دادگاه انقلاب مورد تایید قرار گرفت.
علی محمودی به شش سال حبس قطعی محکوم شد: علی محمودی فعال اجتماعی، نویسنده و عضو انجمن ادبی شهر مریوان در کردستان ایران، در دادگاه تجدید نظر به تحمل 6 سال حبس قطعی محکوم شد.
محکومیت سعید نورمحمدی به پنج سال حبس و سی سال محرومیت از فعالیت های سیاسی: وكيل سعيد نورمحمدي از محكوميت موكلش به 5 سال حبس و 30 سال محروميت از فعاليتهاي سياسي خبر داد.
محکومیت آذر منصوری به سه سال حبس قطعی: آذر منصوری از سوی دادگاه تجديدنظر به سه سال حبس قطعی محکوم شد.
احکام زندان برای افغان های دستگیر شده درحوادث انتخاباتی ایران: پنج افغانی دستگیر شده در حوادث پس از انتخابات ، هم اکنون با حکم هایی بین یک تا سه سال مواجه اند و از سال گذشته تاکنون در زندان اوین نگه داری می شوند.
محکومیت محمد داوری و مهدی محمودیان به پنج سال حبس تعزیری: مهدی محمودیان از اعضای جبهه مشارکت و محمد داوری سر دبیر سایت سحام نیوز ارگان رسمی حزب اعتماد ملی، به جرم تبانی علیه نظام به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده اند.
محکومیت امیر خسرو دلیرثانی به تحمل چهار سال حبس تعزیری: امیر خسرودلیر ثانی از فعالین ملی-مذهبی و عضو کمیته پیگیری بازداشت های خودسرانه، از سوی شعبه ی 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به تحمل 4 سال حبس تعزیری محکوم شد.
صدور حکم سه سال حبس قطعی برای محمد پور عبدالله: محمد پور عبدالله، از دانشجویان طیف چپ، بر اساس صدور رای دادگاه تجدید نظر محکوم به تحمل سه سال حبس قطعی شده است.
صدور حکم دو سال حبس تعزیری برای محسن غمین: شعبه ی 28 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه، محسن غمین از فعالین دانشجویی طیف چپ را محکوم به تحمل حبس نمود.
محکومیت نصیر اسدی دانشجوی دانشگاه تهران به هفت ماه حبس قطعی: نصیر اسدی، دانشجوی فوقلیسانس دانشکده ادبیات دانشگاه تهران به هفت ماه حبس قطعی محکوم شد.
محکومیت علی وفقی، به شش سال حبس: علی وفقی، مسئول کمیته دانشجویان استان تهران ستاد مهندس موسوی از سوی شعبه 26 دادگاه انقلاب به شش سال حبس محکوم شد.
محکومیت مسعود باباپور دانشجوی دانشگاه آزاد گرمسار به دو سال حبس تعزیری: مسعود باباپور دانشجوی دانشگاه آزاد گرمسار، روز گذشته از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به دو سال حبس تعزیری محکوم شد.
ارسلان ابدی به 9 سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شد: ارسلان ابدی، دانشجوی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین به 9 سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.
محکومیت یک شهروند بهایی اهل سمنان به زندان و تبعید: یک شهروند بهایی ساکن سمنان به نام شعله طائف، که در آذرماه سال گذشته بازداشت و پس از مدتی آزاد شده بود؛ بر اساس رای دادگاه انقلاب سمنان به تحمل یک سال حبس تعزیری در تهران و دوسال زندگی خارج از سمنان محکوم شده است.
پیام فناییان، شهروند بهایی به یک سال حبس قطعی محکوم شد: پیام فناییان از بهاییان بازداشتشده در تاریخ ۱۳ دی ماه، در دادگاه تجدید به یک سال حبس قطعی محکوم شد.
صدور احکام سنگین حبس برای شهروندان بهایی مشهدی: سيما اشراقي، رزيتا واثقي، داور نبيل زاده ، جلاير وحدت و ناهيد قديري دادگاه تجدید نظر هر یک به 5 سال حبس تعزيري و نسرين قديري، كاويز نوزدهی، هومن بخت آور و سيما رجبيان هر یک به 2 سال حبس محکوم شدند.
محکومیت علی احسانی، شهروند بهایی به دو سال حبس تعزیری: علی احسانی، شهروند بهایی ساکن در سمنان به دو سال حبس تعزیری و پس از آن دو سال تبعید به صورت قطعی محکوم شده است.
محکومیت سوسن تبيانيان شهروند بهایی به یک و نیم سال حبس تعزیری: دادگاه انقلاب شهر سمنان، سوسن تبيانيان، شهروند بهایی ساکن این شهر را به تحمل یک و نیم سال حبس تعزیری محکوم کرد.
محکومیت بیست و چهار نفر از دراویش گنابادی به زندان ، شلاق و تبعید: 14 تن از دراویش به تحمل سه ماه و یک روز حبس تعلیقی ( به مدت سه سال ) و بیست و پنج ضربه شلاق تعزیری محکوم شده و 10 تن به تحمل پنج ماه حبس تعزیری و پنجاه ضربه شلاق و اقامت اجباری به مدت یکسال در مناطق محروم، محکوم شدند.
صدور حکم اعدام برای حبيبالله گلپریپور، شهروند کرد در مهاباد: يک شهروند کُرد اهل سنندج به نام حبيبالله گلپریپور از طرف دادگاه انقلاب مهاباد به اعدام محکوم شد.
محکومیت دو شهروند بوکانی به چهل سال زندان: قادر محمدزاده و محمد امین عبدالهی پیشتر در دادگاه انقلاب مهاباد به ترتیب به تحمل 23 سال حبس و تبعید به زندان یزد و 18 سال حبس و تبعید به زندان طبس محکوم شده بودند که دادگاه تجدید نظر با رد اعتراض ،حکم به تأیید رأی صادره در دادگاه بدوی داد.
محکوميت صادق آهنگری، فعال کُرد به هجده ماه حبس تعزیری: يک شهروند اهل بوکان به نام صادق آهنگری از طرف دادگاه انقلاب شهر مهاباد به زندان محکوم شد.
محکومیت همایون جابری از اعضای سندیکای شرکت واحد به سه سال حبس تعلیقی: در آستانه ی 1 مه روز جهانی کارگر همایون جابری، یکی از اعضای سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، از سوی شعبه 14 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی تقوی به 1 سال حبس تعزیری به مدت 3 سال تعلیق محکوم شد.
محکومیت یک معلم به حبس تعزیری: حسن صالح زاده، عضو هيات مديرة انجمن صنفى معلمان استان كردستان ، از سوی دادگاه انقلاب به یک سال حبس تعزیری به مدت 2 سال تعلیق محکوم شده است.
محکومیت شادي صدر و محبوبه عباسقليزاده به حبس و شلاق: شعبه 26 دادگاه انقلاب شادی صدر را به 6 سال حبس تعزيري و تحمل 74 ضربه شلاق و محبوبه عباسقلس زاده را به 2 سال و شش ماه حبس تعزیری و تحمل 30 ضربه شلاق محکوم کرده است.
دادستان تهران از قطعیت سه حکم اعدام خبر داد: عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، از تایید و قطعیت حکم اعدام محمدعلي صارمي، جعفر كاظمي و محمدعلي حاج آقايي خبر داده است.
محکومیت پویا قربانی به شش سال حبس تعزیری: پویا قربانی، دانشجوی دربند گمنام، توسط شعبه 15 دادگاه انقلاب به رسایت قاضی صلواتی به 6 سال حبس تعزیری محکوم شد.
محکومیت مجید دری به شش سال حبس قطعی: وکیل مجید دری، دانشجوی محروم از تحصیل زندانی که در دادگاه بدوی به 11 سال حبس محکوم شده بود، از تایید شش سال حبس او در دادگاه تجدید نظر خبر داد.
سامان نورانیان به سه سال حبس قطعی محکوم شد: محکومیت سامان نورانیان به سه سال حبس تعزیری عینا توسط دادگاه تجدید نطر تائید شد.
صدور حکم سی و شش ماه حبس تعزیری برای نخبه ی جوان: با حکم قاضی مقیسه ریاست شعبه 28 دادگاه انقلاب، آرمان رضاخانی دانشجوی رشته مهندسی آی تی به 36 ماه حبس تعزیزی محکوم شد.
چهارسال حبس برای مهدی اقبال، از فعالین اصلاح طلب: دادگاه تجدید نظر حکم 4 سال حبس مهدی اقبال عضو جبهه مشارکت و قاری دعای کمیل در مراسم های دعا خوانی اصلاح طلبان را تایید کرد.
محکومیت میثم بیگ محمدی به یک سال حبس قطعی: دادگاه تجدید نظر، میثم بیگ محمدی را به تحمل یک سال حبس قطعی محکوم کرده است.
محکومیت محمد یوسف رشیدی به یک سال حبس تعزیری: محمد یوسف رشیدی، از دانشجویان طیف چپ دانشگاه امیرکبیر، توسط شعبه 26 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
محکومیت علیرضا عزآباد دانشجوی کارشناسی آمار به یک سال حبس تعزیری: علیرضا عزآباد، از بازداشت شدگان وقایع بعد از انتخابات به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
میلاد اسدی و بهاره هدایت، اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، به ۱۶ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شدند: بهاره هدایت و میلاد اسدی، دو عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، به ترتیب به نه سال و نیم، و هفت سال حبس تعزیری محکوم شدند.
یازده سال زندان و تبعید برای معصومه یاوری و زهرا جباری: شعبه 28 دادگاه انقلاب احکام معصومه یاوری و زهرا جباری را به این دو زندانی سیاسی ابلاغ کرد.
لغو حکم اعدام محمد امین ولیان و محکویت كلوتيدريس به جزای نقدی: دادگاه تجدید نظر حکم اعدام محمد امین ولیان را به سه و نیم سال حبس و 3میلیون ریال جزای نقدی و حکم حبس كلوتيدريس را به پرداخت 3 میلیارد ریال جزای نقدی بدل از حبس تبدیل کرد.
اعتصاب غذای فعال دربند حقوق بشر در زندان
خبرگزاری هرانا - کاوه قاسمی کرمانشاهی در اعتراض به وضعیت نامشخص اش دست به اعتصاب غذا زده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این فعال حقوق بشر قریب چهار ماه را در سلول های انفرادی بازداشتگاه اداره ی اطلاعات کرمانشاه گذرانده است و در حالی که بازجویی هایش به اتمام رسیده است در وضعیت بلاتکلیفی هم چنان در زندان انفرادی نگه داشته می شود.
تاکنون چندین مرتبه از جانب بازپرس پرونده و نیز مسئولان امنیتی به وی و خانواده اش وعده تبدیل قرار بازداشت به قرار وثیقه داده شده است اما تاکنون این امر میسر نشده است.
در طول مدت بازداشت، وی اجازه ی تماس با خانواده اش را نداشته و تنها 2 بار ملاقات حضوری داشته است. وضعیت پرونده و موارد اتهامی کاوه هنوز در ابهام قرار دارد و به وکلای وی اجازه ورود به پرونده داده نشده است.
کاوه کرمانشاهی در اعتراض به این شرایط یک هفته را در اعتصاب غذا به سر برده است و هنگامی که اجازه ی تماس تلفنی وی با خانواده داده شده است، وی اقدام به شکستن اعتصاب غذایش نموده است.
گفتنی است وضعیت جسمانی کاوه بر اثر اعتصاب غذا در شرایط نامناسبی قرار دارد و وی نسبت به شرایط سخت بازداشتش به شدت ابراز نگرانی نموده است.
..................................................................اعدام برادر ریگی در آستانه قیام خردادماه
به گزارش رسانه های حکومتی عبدالحميد ريگي برادر عبدالمالك ریگی رهبر گروه سنی موسوم به جندالله به اتهام محاربه امروز دوشنبه در زندان زاهدان اعدام شد.
در آستانه قيام خردادماه، رژيم درمانده جمهوری اسلامی به شدت نيازمند اعمال سرکوب و ايجاد رعب و وحشت در جامعه است، غافل از آنکه حربه اعدام بى اثر شده و جز بر تنفر و انزجار مردم نمى افزايد.
................................................................وزیر علوم رژیم: دانشگاهها بايد اسلامی شوند
ایسنا: وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: موضوع عفاف و حجاب در دانشگاهها به آييننامه و قانون جديد نياز ندارد.
كامران دانشجو با اشاره به طرح عفاف و حجاب در دانشگاهها و برخي اظهارنظرها درباره تدوين آييننامه جديد در اين باره، اظهاركرد: اين موضوع نه نيازمند آييننامه است و نه قانون جديد؛ چرا كه به اندازه كافي در اين زمينه قانون داريم و شوراي عالي انقلاب فرهنگي هم در سال 66 مواردي را در اين مورد اعلام كرده است.
وزير علوم در خاتمه با تاكيد بر اينكه دانشگاهها بايد اسلامي شوند، خاطرنشان كرد: خود دانشجويان و استادان به اين امر قائل هستند و آن را انجام ميدهند و نياز به كار خاصي نيست..............................................................
اجرای طرح پوشش یکسان برای زنان فعال در مشاغل آزاد
خبرگزاری مهر: رئیس مجمع امور صنفی، توزیعی و خدماتی شهر تهران از بررسی طرحی خبر داد که در صورت تصویب و اجرای آن تمام زنهایی که در مشاغل آزاد فعالیت می کنند باید از لباسهای فرم و حجاب اسلامی استفاده کنند.
قاسم نوده فراهانی با تاکید بر اینکه اجرای طرح عفاف و حجاب وظیفه تمامی دستگاهها و وزارتخانه هاست گفت: یکی از مهمترین برنامه های اجرا شده توسط مجمع امور صنفی تهران ایجاد فروشگاههای جلوه حجاب در سطح شهر بوده ولی این اقدامات هنوز هم کافی نیست.
فراهانی گفت: به زودی دستورالعملی به اتحادیه های صنفی ابلاغ می شود مبنی بر اینکه در فروشگاههای عرضه لباسهای زیر زنانه حتما باید از فروشندگان خانم همراه با پوشش ویترین استفاده شود..................................................................
جريمه ميليونی زنان به بهانه بدحجابی در مشهد
جامعه گزارش چند زن بدحجاب در مشهد جريمه ميليوني شدند. به گزارش خبرنگار خراسان دادستان عمومي و انقلاب مشهد مقدس با اشاره به اين که از ابتداي امسال طبق دستورالعمل وزارت دادگستري نحوه وصول برخي درآمدهاي دولت (موضوع ماده ۳) افزايش يافته است از ۲ مورد جريمه يک ميليون توماني براي ۲ خانم بدحجاب و همچنين چند مورد جريمه ۵۰۰ هزارتوماني براي چند خانم بدحجاب ديگر در مشهد در روزهاي اخير خبر داد. «محمود ذوقي شوکت آباد» که در يک نشست خبري پاسخ گوي سوالات خبرنگاران بود گفت: مجازات جرم بدحجابي تا يک ميليون و ۳۰۰ هزار تومان است و افرادي که رعايت حجاب شرعي را در شهر مذهبي مشهد نکنند با اين جريمه ها مواجه خواهند شد.وي افزود: اين برنامه به هيچ وجه مقطعي نيست و افرادي که جريمه شده اند حجاب بسيار زننده اي داشته اند و در مورد اين افراد، گزارش ماموران براي قاضي به عنوان« دليل» مطرح شده و مطابق عکس هايي که از آنان تهيه شده اقدام شده است ضمن آن که بايد يادآور شويم هرگونه تمرد و اهانت نسبت به ماموران و ضابطان نيز مجازات هاي شديد قانوني را در پي خواهد داشت. وي ضمن نامناسب خواندن وضعيت حجاب بانوان در برخي از دواير دولتي و غيردولتي گفت: در خصوص دواير دولتي بخش نامه اي تهيه و به آن ها ابلاغ شده تا ملزم شوند در درجه اول با بدحجابي بانوان مشغول به کار و در درجه دوم با ارباب رجوع اين ادارات ونهادها و دواير دولتي برخورد کنند و به زودي هم نحوه اجراي اين دستورالعمل به صورت غيرمحسوس ارزيابي مي شود. وي در ادامه افزود: طبق تحقيقات مستند، در برخي داروخانه ها، آژانس هاي مسافرتي و بنگاه هاي املاک مشهد نيز که غيردولتي محسوب مي شود، مواردي با حجاب زننده گزارش شده که در صورت رسيدگي نکردن صنفي مسئولان، اين افراد دستگير و براي آن ها پرونده قضايي تشکيل مي شود. وي سپس گفت: در اطراف حرم نيز معتقديم رينگ و محدوده خاصي بايد مثل تمام نقاط و شهرهاي زيارتي تعريف و از ورود افراد بدحجاب به اين محدوده جلوگيري شود.
دانشجوی نخبه المپیادی هنوز در انفرادی است
سایت کلمه: عبدالله یوسفزادگان پس از هفتاد روز بازداشت همچنان در بازداشت موقت در سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین به سر میبرد و در دو هفتة اخیر از تماس تلفنی و ملاقات با خانواده هم محروم بودهاست.
علیرغم مراجعات مکرر خانواده یوسفزادگان به مسئولان و امنیتی و قضایی در مشهد و تهران، هنوز اطلاع دقیقی از علت بازداشت این دانشجوی نخبه و تداوم بازداشت انفرادی ، چشمانداز پرونده او به دست نیامده است و خانواده وی همچنان در بلاتکلیفی کامل به سر میبرند.
گفتنی است تاکنون ۱۸۵ دانشجوی المپیادی و تعدادی از فارغالتحصیلان مدارس فرهنگ کشور با امضای نامههای جداگانهای خطاب به ریاست قوه قضاییه خواستار آزادی فوری عبدالله یوسفزادگان شدهاند و تعداد زیادی از دوستان وی با اتشار یادداشتهایی به بازداشت او اعتراض کردهاند.
عبدالله یوسفزادگان از نخبگان فرهنگی کشور، دارنده مدال طلای المپیاد ادبی و دانشجوی ممتاز کارشناسی ارشد حقوق در دانشگاه علامه طباطبایی است.
عکس؛ تنش در جریان سخنرانی احمدی نژاد در خرمشهر
..................................................................
اعتصاب غذای مجید توکلی در سلول انفرادی
دانشجونیوز: مجید توکلی دانشجوی زندانی امروز به دلایل نامعلوم به سلول انفرادی منتقل شده است.
به گزارش خبرنگار رهانا، وی پیش از انتقال به هم بندیان خود اعلام کرده در صورت انتقال به انفرادی دست به اعتصاب غذای خشک خواهد زد.
این در حالی است که طی روزهای گذشته وضعیت جسمی مجید توکلی بد گزارش شده بود تا جایی که وی را چندین بار به بهداری زندان اوین منتقل کرده بودند...................................................................
بیش از یکصد روز بلاتکلیفی یک فعال دانشجویی
بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" فعال دانشجویی علی اعجمی دانشجوی حقوق دانشگاه تهران پس از 100 روز بازداشت در بند 209 به بند 350 زندان اوین منتقل شد و همچنان در بلاتکلیفی بسر می برد.
علی اعجمی دانشجوی حقوق دانشگاه تهران در تاریخ 20 بهمن ماه با یورش مامورین وزارت اطلاعات به منزلشان در سبزوار دستگیر و پس از مدتی به بند 209 زندان اوین منتقل شد و بیش از 100 روز را در آنجا که اکثرا در سلولهای انفرادی بود بسر برد.
آقای اعجمی در طی مدت بازداشتش در بند 209 زندان اوین مورد بازجویی طولانی و در حین بازجویی تحت شکنجه های جسمی و روحی قرار گرفت. بازجویان وزارت اطلاعات همچنین در حین بازجویی او مورد توهین و تحقیر قرار دادند.این فعال دانشجویی را تحت فشارهای طاقت فرسا قرار دادند تا به اتهاماتی که بازجویان به او نسبت داده بودند اعتراف کند.او سه روز پیش از بند 209 به بند 350 زندان اوین منتقل شد
بازجویان وزارت اطلاعات برای تحت فشار قرار دادن او در طی مدت بازداشت در بند 209 از داشتن هرگونه ارتباطی با خانواده اش محروم بود و خانواده او هیچ اطلاعی از وضعیت و شرایط وی نداشتند.
پیگیریهای خانواده اعجمی علیرغم اینکه ساکن شهرستان بودند و برای اطلاع یافتن از وضعیت فرزندشان باید مسافتها راه طولانی و هزینه های زیادی را متحمل می شدند. ولی دادستانی تهران، دادگاه انقلاب و زندان اوین از دادن ملاقات و پاسخ به این خانواده خوداری می کردند.
فعال دانشجویی علی اعجمی همچنان از داشتن وکیل محروم است و در حالت بلاتکلیفی بسر می برد.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،یورش وحشیانه،انتقال به سلول انفرادی ، تحت شکنجه جسمی و روحی قرار دادن این فعال دانشجویی و بی اطلاع نگه داشتن خانواده های آنها را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به سرکوب مردم ایران و آزادی زندانیان سیاسی است.
3 خرداد 1389 برابر با 24 می 2010
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل
گزارشگران ویژه دستگیریهای خودسرانه و شکنجه سازمان ملل متحد
بیش از ۸۰ دانشجو در زندان های سراسر ایران
دانشجونیوز: طی یک سال گذشته و پس از اعتراض های گسترده در کشور، اقشار مختلف مردم به دست ماموران وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران و دیگر نهادهای امنیتی کشور بازداشت شدند که در این بین دانشجویان نیز بخش عمده ای از بازداشت شدگان را تشکیل می دادند.
بسیاری از دانشجویان بازداشت شده پس از ماه یا هفته ها حبس با قرارهای وثیقه سنگین آزاد شدند و برخی نیز با احکام قضائی گوناگون در بیدادگاه های کشور روبرو شدند و برخی نیز همچنان در وضعیت بلاتکلیف به سر می برند.
سایت دانشجونیوز لیستی شامل ۸۲ دانشجو تهیه کرده است که شامل زمان بازداشت، وضعیت محکومیت و محل نگهداری آنان است. بخش عمده ای از دانشجویان زندانی در بندهای مختلف زندان اوین در حبس هستند و تعدادی از دانشجویان نیز در زندان های شهرهای مختلف همچون زندان متی کلای شهر بابل و همچنین در شهرهای اصفهان، اردبیل و مریوان در بازداشت به سر می برند.
تعدادی از دانشجویان زندانی نیز در بندهای تحت نظر سپاه پاسداران و در وضعیت نامشخصی به سر می برند.
.................................................................بازداشت یک هنرمند و فعال مدنی کرد در مریوان
خبرگزاری هرانا - مختار هوشمند فعال مدنی شهر مریوان روز یک شنبه دوم خرداد ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، روز گذشته دوم خردادماه، مختار هوشمند از فعالین مدنی شهر مریوان توسط نیروهای اطلاعاتی این شهر دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
نیروهای امنیتی ضمن تفتیش منزل نامبرده کامپیوتر و مجموعه ای از مدارک شخصی و کتابهای ایشان را با خود برده اند. همچنین خانواده نامبرده تهدید شده اند که نباید خبر دستگیری ایشان به رسانه ها و افکار عمومی درز کند.
گفتنی است، نامبرده در ارتباط با اعتراض علیه اعدام فعالین کرد و قبل از اعتصاب عمومی روز پنجشنبه مردم کردستان نیز از سوی نهادهای امنیتی تهدید به بازداشت شده بود.
شایان ذکر است، وی از جمله فعالان عرصه هنرهای نمایشی است که مدتها نیز مسئولیت انجمن هنرهای نمایشی مریوان را بر عهده داشته است................................................................
تظاهرات عاشورا؛ محکومیت فعال دانشجويی به زندان
سینا گلچین دانشجوی رشته عمران دانشگاه آزاد تهران مرکز که ۱۷ دی ماه سال گذشته به اتهام شرکت در راهپیمایی روز عاشورا توسط نیروهای امنیتی در منزلش بازداشت شد، در دادگاه تجدید نظر به ۴ سال و ۶ ماه حبس محکوم شد.
به گزارش دانشجونیوز حکم اولیه این دانشجو ۸ سال حبس تعزیری بود که از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی صادر شده بود.
این دانشجوی ۲۰ ساله که پیش از بازداشت فعالیت سیاسی نداشته است پس از تحمل آزارهای فراوان جسمی و روحی از سوی بازجویان مجبور به حضور در دادگاه های نمایشی تلویزیونی شد.
سینا گلچین در هنگام محاکمه فاقد وکیل مدافع بوده، و تنها پس از صدور حکم زندان، خانواده وی موفق به اخذ وکیل و پیگیری درخواست تجدید نظر این زندانی شده اند.
علی رغم درخواست های مکرر خانواده وی برای اخذ مرخصی این دانشجوی زندانی تنها یک بار به مدت ۱۰ روز به مرخصی آمد. در مدت مرخصی بازجویان وی با تماس های مکرر و ایجاد مزاحمت برای وی و خانواده اش از او می خواستند به مصاحبه های اجباری دیگری تن دهد تا آنجا که یک بار بازجویان با هجوم و ورود به منزل شخصی این دانشجو به تهدید حضوری وی پرداختند. خودداری سینا گلچین از مصاحبه اجباری در نهایت موجب شد که پس از ۱۰ روز وی را به زندان باز گردانند.
وی هم اکنون دربند ۳۵۰ زندان اوین در حبس است...................................................................
آیین نامه دانشگاهی؛ خنده با صدای بلند ممنوع
آیین نامه پوشش و رفتار در دانشگاه علوم پزشکی شیراز: خنده با صدای بلند ممنوع
سایت تحول سبز: همزمان با موج برخوردها با دانشجویان به بهانه نحوه پوشش در سطح کشور برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی شیراز آیین نامه پوشش و رفتار در ۷ فصل و ۲۳ بند تنظیم و به دانشجویان ابلاغ گردید.
در این آیین نامه علاوه بر مواردی مانند الزام به پوشیدن لباسهای آستین بلند و گشاد و ممنوعیت استفاده از تی شرت برای آقایان و مانتو با رنگ تند برای خانمها به موارد توهین آمیز دیگری همچون بلند نبودن ناخنها، استحمام منظم کوتاه بودن موی آقایان و عدم استفاده از کفش با پاشنه بلندتر از ۳ سانتی متر و نوک تیز اشاره شده است.
همچنین در فصل ۶ این آیین نامه با عنوان ((رفتار))، مواردی ذکر شده که از جمله آن میتوان ممنوعیت بحث و شوخی و خندیدن با صدای بلند در آسانسور، کافی شاپ و … را نام برد.
در فصل پایانی آیین نامه دانشجویان تهدید شده اند در صورت تکرار تخلف به کمیته انظباطی ارجاع داده میشوند که به نظر میرسد این امر در راستای برخورد با دانشجویان منتقد میباشد.
متن کامل این آیین نامه به شرح زیر میباشد:
“آئین نامه اجرایی کد پوشش (Dress Code) و اخلاق حرفه ای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز ”
(در محیط های آموزشی)
با توجه به اینکه محیط های علمی حرمت،شرایط و ضوابط خاص خود را دارد ، نحوه پوشش و ظاهر دانشجویان، فاکتورهای ارزشی مهمی هستند که مقام، مرتبه و شأن عقاید و اصول دانشجویی را منعکس می کند. بر این اساس رعایت موازین و ضوابط عرفی، شرعی و اجتماعی، موجب ایجاد تصویر مثبت از اخلاق حرفه ای می گردد. بدین منظور براساس صورتجلسه مصوبه ۷/۶/۸۷ هیأت رئیسه دانشگاه ، کد پوشش دانشجویان در ۷ فصل و ۲۳ بند بدین شرح اعلام می گردد.
منظور از محیط آموزشی در این آئین نامه ، دانشکده ها،آموزشکده ها و محیط های آموزشی (شامل کلاس درس،سالن کنفرانس،کتابخانه و محیط های عمومی دانشکده ها نظیر آسانسور،سلف سرویس وکافی شاپ) می باشد.
فصل اول: کلیات
۱- این آئین نامه در دانشکده ها و سایر محیط های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از اول اسفند ماه ۱۳۸۸ لازم الاجرا می باشد.
۲- تمامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز جهت ورود به دانشکده ها و سایر محیط های آموزشی ملزم به اجرای مفاد این آئین نامه می باشند.
فصل دوم: لباس
۳- لباس دانشجویی (آقایان) جهت ورود به دانشکده ها و سایر محیط های آموزشی باید ساده و متعارف بوده و شامل: پیراهن آستین بلند گشاد، شلوار گشاد و بلند، جوراب و کفش مناسب و جهت دانشجویان خانم شامل مانتو گشاد و بلند ( به طوریکه لباس زیر آن قابل رؤیت نباشد ) ، شلوار گشاد و بلند و مناسب – مقنعه بلند ، جوراب و کفش مناسب باشد.
بدیهی است که استفاده از مانتو و شلوار تنگ و چسبان و دارای رنگ تند و نا متعارف و عدم استفاده از جوراب ممنوع می باشد. همچنین مانتو باید بلند ( در حد زانو ) باشد.
۴- دکمه های مانتو ها باید در تمام مدت حضور در محیط های آموزشی بطور کامل بسته باشد.
۵- برای آقایان استفاده از تی شرت های حاوی تصاویر و یا کلمات نامناسب و ناهمخوان با عرف جامعه و لباس های ورزشی و برای خانم ها مانتوهای کوتاه و چسبان و دارای رنگ تند در محیط های آموزشی درمانی ممنوع می باشد.
فصل سوم: بهداشت فردی
۶- ناخن ها باید کوتاه ، تمیز ، بدون لاک باشد. استفاده از ناخن های مصنوعی و ناخن بلند ممنوع می باشد.
۷- رعایت بهداشت فردی اعم از بهداشت دهان، انجام استحمام منظم و … باید در تمامی زمان ها مدنظر باشد . همچنین لباس ها باید تمیز ،اطو کشیده و مرتب باشد.
۸- دانشجویان خانم باید نسبت به رعایت پوشش کامل موی خود و رعایت دستورات شرعی اهتمام جدی داشته باشند.
۹- موهای دانشجویان آقا باید تمیز ، آراسته و در حد متعارف باشد و موهای این افراد نباید بلند بوده یا روی چشم ها را بپوشاند.
فصل چهارم: زیور آلات و …
۱۰- استفاده از هر گونه وسایل آرایش و زیور آلات از جمله انگشتر طلا، النگو، دستبند ( به جز حلقه ازدواج) در محیط های آموزشی ممنوع می باشد.
۱۱- استفاده از هر گونه انگشتر طلا، دستبند، گردن بند و … ( به جز حلقه ازدواج) جهت دانشجویان آقا اکیداً ممنوع
می باشد.
۱۲- استفاده از هر گونه لوازم آرایش، ادوکلن و عطرهای با بوی تند و حساسیت زا در محیط های آموزشی ممنوع می باشد.
فصل پنجم: کفش ها
۱۳- کفش ها باید راحت – تمیز ، قابل شستشو و در صورت نیاز واکس خورده، با ظاهر مناسب و با رنگ متعارف و ساده باشد.
بدیهی است استفاده از کفش هایی با رنگ تند ممنوع می باشد.
۱۴- کفش ها نباید پاشنه بلند و نوک تیز باشد و باید علاوه بر راحتی، دارای پاشنه مناسب (حداکثر ۳ سانتی متر)و پنجه پهن بوده و در هنگام راه رفتن تولید صدا نکنند.
۱۵- استفاده از دمپایی و صندل در محیط های آموزشی ممنوع می باشد.
فصل ششم: رفتار
۱۶- استعمال سیگار و سایر دخانیات در کلیه زمان های حضور فرد در دانشکده ها و محیط های آموزشی ممنوع می باشد.
۱۷- در زمان حضور در کلاس های درس،سالن های کنفرانس و کتابخانه ها، تلفن همراه باید خاموش بوده و در سایر زمان ها، استفاده از آن به حد ضرورت کاهش یابد.
۱۸- استفاده از آدامس و نظایر آن در کلاس های درس،سالن های کنفرانس و در حضور اساتید ممنوع می باشد.
۱۹- صحبت کردن در محیط های آموزشی باید به آرامی و با ادب همراه باشد.
۲۰- رعایت اصول اخلاق حرفه ای، تواضع و فروتنی در برخورد با اساتید و دانشجویان الزامی است.
۲۱- هرگز در محیط های عمومی دانشکده ها نظیر آسانسورها، کافی شاپ ها، سلف سرویس ها نباید با دیگر دانشجویان بحث و شوخی های نامناسب و خندیدن با صدای بلند صورت پذیرد.
فصل هفتم: نظارت بر اجرا و پی گیری موارد تخلف آئین نامه:
۲۲- نظارت بر رعایت اصول این آئین نامه جهت دانشجویان در دانشکده ها بر عهده رئیس و معاون آموزشی دانشکده مربوطه می باشد.
۲۳- افرادی که رعایت اخلاق حرفه ای و اصول آئین نامه را ننمایند ابتدا تذکر شفاهی سپس تذکر کتبی و در صورت اصرار بر انجام تخلف به کمیته انضباطی ارجاع داده می شوند.
وضعیت نگران کننده دانشجوی دربند مجید توکلی
در پی ادامه یافتن اعتصاب غذای مجید توکلی در زندان اوین نگرانی ها نسبت به وضعیت سلامت وی افزایش یافته است.
به گزارش دانشجونیوز مجید توکلی که از صبح روز یکشنبه به سلول انفرادی منتقل شده است، دست به اعتصاب غذای خشک زده و با گذشت زمان وضعیت سلامتی وی به شدت نگران کننده شده است.
دستور انتقال مجید توکلی به سلول انفرادی توسط داستانی تهران صادر شده است. بنابر اطلاع دریافتی مجید توکلی در انتهای هفته گذشته نامه ای تفصیلی پیرامون وضعیت کنونی ایران نوشته است که این مساله باعث واکنش شدید ماموران امنیتی شده است. ماموران وزارت پس از اطلاع از نوشته شدن این نامه مجید توکلی را تهدید به قتل کرده اند. همچنین در پی حضور نماینده دادستانی در زندان اوین در روز یکشنبه و بحث و جدل مجید توکلی با وی، دستور انتقال توکلی به سلول انفرادی صادر شده است.
مجید توکلی عضو انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر از ۱۶ آذر ماه گذشته و پس از سخنرانی در دانشگاه امیرکبیر به مناسبت روز دانشجو، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. وی پیش از این نیز ۲ بار در سال های ۸۶ و ۸۷ بازداشت شده و تاکنون نزدیک به دو سال و نیم در زندان محبوس بوده است.
در پی ادامه یافتن وضعیت وخیم مجید توکلی بسیاری از فعالین دانشجویی، حقوق بشر و سیاسی اعلام کرده اند که فردا چهارشنبه ۵ خردادماه برابر با ۲۶ می در شهرهای و کشورهای مختلف جهان در همبستگی به مجید توکلی دست به اعتصاب غذا خواهند زد.
..............................................................تلاش رژیم برای پرکردن محوطه سخنرانی خامنه ای
وبلاگ greenmanifesto.wordpress
حكومت در تلاش ساماندهى دو ميليون زاير اجاره اى براى 14 خرداد است
در حالي كه 10 روز تا سالگرد درگذشت خميني مانده است ، ازنقاط دور و نزديك كشور خبرهايي ميرسد مبني بر تلاش حكومت براي جمع آوري دو ميليون زائر اجاره اي تا مراسم 14 خرداد را به نوعي به بيعت مجدد امت حزب الله با سيد علي خامنه اي و ولايت بدل سازند .
در اين راستا اعداد و ارقامي بين 30 تا 50 هزار تومان به علاوه بليط رفت و برگشت ، اسكان موقت ، تغذيه رايگان و سفر زيارتي و سياحتي را به افراد غالبا كم بضاعت پيشنهاد ميكنند و اين پيشنهاد اغوا كننده را با تهديد طبعات عدم شركت و تطميع مزاياي پس از حضور ، چرب تر مينمايند .
روستا ها و نقاط محروم در صدر فعاليت حكومت است و علنا مسئولين بسيج در دهياري ها و بخشداريها در حال نيرو گيري و جذب زاير هستند .
سوال اين است كه اين جمعيت آيا گرد آورده خواهند شد ؟ آيا به اين جمعيت اجاره اي ميتوان دل بست و به آنان اطمينان نمود ؟ آيا سركوبگران را از بين همين عده دست چين خواهند نمود و تا پايان خرداد در تهران نگاه خواهند داشت و از همه مهمتر اينكه اين هزينه سر سام آور از كجا و از جيب چه كساني پرداخته خواهد شد ؟
اگر متوسط پرداخت نقدي را 40 هزار تومان بدانيم و هزينه اياب و ذهاب و خورد و خوراك و اسكان را هم 60 هزار تومان بدانيم و اگر فرض كنيم كه همه 2 ميليون نفر را گرد آورند ، هزينه اين عده كشي به تنهايي برابر ميشود با :
000 000 000 200 تومان . بله 200 ميليارد تومان وجه رايج مملكتي .
.................................................................بازداشت دو شهروند بهایی ساکن همدان
خبرگزاری هرانا - دو شهروند بهایی زن ساکن همدان به نام های صهبا خادمی و سرور سرورِِیان بازداشت شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این دو شهروند بهایی که طبق حکم دادگاه بدوی و رای دادگاه تجدید نظر استان همدان در اسفند ماه سال گذشته به اتهام "تبلیغ بهائیت" به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بودند، روز یک شنبه مورخ 2 خرداد ماه خود را به دایره ی اجرای احکام معرفی کردند.
گفتنی است ایشان در همان محل بازداشت و برای سپری کردن دوره ی محکومیت خود به زندان همدان منتقل شدند.................................................................
انتقال فعال دربند حقوق بشر به سلول انفرادی
خبرگزاری هرانا - نصور نقی پور، فعال حقوق بشر که از اسفندماه سال گذشته در بازداشت به سر می برد، بار دیگر به سلول انفرادی منتقل شده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، نقی پور به دلیل عدم پذیرش مصاحبه ی تلویزیونی از سلول دو نفره ای که اخیرا به آن منتقل شده بود مجدداْ به سلول انفرادی بازگردانده شد.
در حالی قریب به سه ماه از بازداشت این روزنامه نگار و فعال حقوق بشر می گذرد که قرار بازداشت موقت وی دوماهه بوده و در 11 اردی بهشت ماه مهلت آن به سرآمده است.
پیگیری های خانواده، آشنایان و وکیل نصور نقی پور تاکنون بی نتیجه بوده و مقامات اتهام مشخصی برای وی عنوان نمی کنند. وی از 11 اردی بهشت ماه تاکنون تنها یک بار و آن هم در ایام نوروز موفق به ملاقات با خانواده ی خود شده است و به دلیل افزایش فشارها 10 روز است که موفق به برقراری تماس با خانواده ی خود نیز نشده است.
گفتنی است مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در آخرین بیانیه ی خود از تشدید فشارها و اخذ اعترافات تلوزیونی از فعالان حقوق بشر خبر داده بود.
نصور نقی پور وبلاگ نویس، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر، 11 اسفندماه سال گذشته و در پی یورش های گسترده به فعالین حقوق بشر، در منزل پدری اش در شهر قزوین بازداشت و مستقیما به بند2 الف زندان اوین منتقل شد.
.................................................................مادر دانشجوی زندانی دست به اعتصاب غذا زده
هرانا؛ علی توکلی: مادرم در همبستگی با مجید دو روز است که دست به اعتصاب غذا زده
خبرگزاری هرانا - روز یکشنبه 2 خرداد ماه در پی ملاقات نماینده دادستان و گفتگو با زندانیان معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، و اعتراض مجید توکلی به اظهارات وی نامبرده به سلول انفرادی منتقل شد.
گفته می شود مجید توکلی در طی این مدت دست به اعتصاب غذای خشک زده است.
عصر امروز خبری در رسانه ها مبنی بر وخامت حال مجید توکلی منتشر شد.
بر همین اساس خبرنگار هرانا گفتگویی داشت با علی توکلی، برادر این دانشجوی دربند تا درباره ی صحت و سقم این خبر اطلاعاتی کسب کنیم.
متن گفتگوی مذکور را در زیر می خوانید:
آقای توکلی، این خبر که وضعیت جسمی مجید در معرض خطر قرار گرفته تا چه حد صحت دارد؟
امروز از زندان اوین به ما خبر رسید، مجید که 3 روز است دست به اعتصاب غذای خشک زده دچار سرفه های شدیدی شده تا جایی که ماموران زندان به وی نوشیدن آب را توصیه کردند اما مجید به دلیل اصرار بر اعتصاب غذای خود از نوشیدن آب نیز هم چنان امتناع می کند.
البته مجید پیش از انتقالش به انفرادی گفته بود که در صورت چنین اتفاقی تا خروج از سلول انفرادی از اعتصاب غذا دست نخواهد کشید.
آیا مجید سابقه ی بیماری داشته که اکنون چنین وضعی پیدا کرده است؟
بله. مجید به علت تحمل انفرادی های طولانی مدت به بیماری نارسایی ریه مبتلا شده است و تا قبل از انتقال وی به سلول انفرادی بند 240، دارو مصرف می کرد و دائما در بهداری زندان اوین تحت درمان قرار می گرفت.
مجید حتی در تماس تلفنی که روز قبل از انتقالش به انفرادی با مادرم داشت، هنگام صحبت به شدت صدایش می گرفت.
شنیده های ما حاکی از این است که مادرتان نسبت به عدم توجه مسئولان به اعتصاب غذای مجید بسیار آزرده خاطر است. شرایط روحی وی اکنون به چه صورت است؟
مادرم طی این دو روز به شدت نگران وضعیت مجید بود تا جایی که خود نیز دو روز است در همبستگی با مجید دست به اعتصاب غذا زده اما با شنیدن خبر وخامت حال مجید، حال روحی وی طبعا بدتر نیز شده است.
به نظر می رسد ماموران امنیتی نسبت به آخرین نامه ای که مجید توکلی از زندان اوین در اعتراض به اعدام 5 زندانی سیاسی نگاشته است، واکنش نشان داده اند. این واکنش تا چه حد بوده؟
ماموران وزارت اطلاعات پس از نوشتن نامه ی مجید در مورد فرزاد کمانگر وی را تهدید به تبعید به زندانی دیگر و انتقال به سلول انفرادی کردند. می توان گفت که بر اساس این نامه به وی وعده ی انتقال به سلول انفرادی را داده بودند و حضور نماینده دادستانی در زندان اوین که منجربه انتقال مجدد مجید به انفرادی شد بهانه ای بیش نبود.
تهدید مجید به دلیل نگارش این نامه به قتل صحت دارد؟
من این مطلب را نیز از رسانه های دیگر شنیده ام و آن را نه تائید و نه تکذیب می کنم اما بعید می دانم ماموران وزارت اطلاعات چنین تهدید بی شرمانه ای کرده باشند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر