۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۸, سه‌شنبه

اعتراض شدید دانشجویان به حضور سرکرده پاسداران


سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 18 May


دانشجونیوز: دانشجویان دانشکده مکانیک دانشگاه خواجه نصیر امروز در حرکتی خود جوش دست به اعتراض نسبت به حضور سردار جعفری فرمانده سپاه در این دانشگاه زدند.

دانشجویان همزمان با حضور فرمانده سپاه در این دانشگاه با پخش تراکت هایی و همچنین پاشیدن رنگ بر روی ماشین سردار جعفری فرمانده سپاه، نسبت به حضور وی اعتراض کردند.

اعتراض دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر در حالی صورت گرفت که وجود نیروهای نظامی و امنیتی بعضا مسلح به همراه حداقل 4 فیلمبردار از سوی حراست دانشگاه، امکان هرگونه برپایی تجمع اعتراضی را از دانشجویان گرفته بود. با این وجود دانشجویان بر روی ماشین تویوتا لندکروز حامل فرمانده سپاه، رنگ سبز پاشیدند.

دانشجویان خواجه نصیر همچنین همزمان با حضور فرمانده سپاه در دانشگاه، تراکت هایی حاوی شعارهایی بر علیه وجود فضای دیکتاتوری و اختناق در ایران پخش کردند.

دانشگاه خواجه نصیر طی یک سال گذشته و پس از تقلب در انتخابات بارها صحنه اعتراض دانشجویان بوده است. طی یک سال گذشته تعدادی از دانشجویان این دانشگاه بازداشت شدند که پس از آن، دیگر دانشجویان در حمایت از آنان دست به اعتصاب و تظاهرات زدند.

........................................................................

تحقیق و تفحص از بازداشتگاههای رژیم تصویب نشد

سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 18 May

ایسنا: تقاضاي تحقيق و تفحص از بازداشتگاه‌ها امروز در مجلس شورای اسلامی به راي گذاشته شد كه نمايندگان با 62 راي موافق، 90 راي مخالف و 11 راي ممتنع به آن راي ندادند.

گفتنی است این تقاضا پس از افشای فجایع بازداشتگاه کهریزک از سوی برخی از نمایندگان اقلیت در مجلس شورای اسلامی مطرح گردید که با مخالفت نمایندگان باند نظامی امنیتی ولی فقیه روبرو شد.

.......................................................................

بازداشت یک زندانی سیاسی که قادر به حرکت نیست

سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 18 May

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" هادی(همایون) عابد با خدا زندانی سیاسی دهۀ 1360 که در اثر شلیک گلوله دچار قطع نخاع می باشد پس از 3 ماه مرخصی استعلاجی روز 13 اردیبهشت مجددا به زندان رشت بازگردانده شد.
زندانی سیاسی هادی عابد با خدا 50 سال از روز 13 اردیبهشت ماه به زندان رشت منتقل شده است. آقای عابد با خدا دچار قطع نخاع و قادر به حرکت نیست و فقط با صندلی چرخدار و کمک شخص همراه می تواند جابجا شود.او همچنین قادر به انجام کارهای شخصی خود نیست.زندانی سیاسی عابد باخدا به دلیل شرایط حاد جسمی در بهداری زندان و در کنار زندانیان معتاد تازه دستگیر شده نگهداری می شود. شرایط نگهداری او در بهداری زندان قرون وسطائی و غیر انسانی است.
رئیس زندان،پزشک زندان و قاضی پرونده بر عدم تحمل حبس این زندانی سیاسی تاکید دارند ولی مامورین وزارت اطلاعات و دادستان انقلاب رشت از آزادی او خوداری می کند.زندانی سیاسی هادی عابد با خدا علاوه بر قطع نخاع قادر به ادرار طبیعی نیست و از طریق سوند باید صورت گیرد.او همچنین از ناراحتی حاد قلب و عروق رنج می برد.
لازم به یادآوری است که زندانی سیاسی هادی(همایون) عابد با خدا در شعبۀ 2 دادگاه انقلاب به 2 سال زندان محکوم شده است و در تاریخ 17 آبان ماه دستگیر و به زندان مرکزی رشت منتقل شد. او همچنین در دهۀ 1360 به دلیل هواداری از سازمان مجاهدین خلق چند سال در زندانهای اوین و قزل الحصار تحت شدیدترین شکنجه های جسمی و روحی بسر برد. پاسداران هنگامی که قصد دستگیری او را داشتند، بسوی وی شلیک کردند که در اثر اصابت گلوله، باعث قطع نخاع او شد.قطع نخاع او باعث شده که تعدادی از اندامهایش بطور طبیعی عمل خود را نتوانند انجام دهند که از جملۀ آنها راه رفتن، مثانه (با سوند ) و کلیه و دستگاه گوارشی او بشدت آسیب دیده است.
برادر او هرمز عابد باخدا در دهۀ 1360 بخاطر هواداری از سازمان مجاهدین در زندان اعدام شد.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،دستگیری افراد بی گناه که قادر به حرکت نیستند و در شرایط حاد جسمی بسر می برند و نگهداری آنها در زندان با شرایط قرون وسطائی و غیر انسانی را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت در ایران است.

28 اردیبهشت 1389 برابر با 18 می 2010
گزارش فوق به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل
سازمان دیدبان حقوق بشر

.....................................................................

بدحجابی هم به جرم های دانشجویان افزوده شد

سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 18 May

خبرگزاری هرانا - در حالی که رسانه های دولتی، مسئولان و برخی از ائمه جمعه، این روزها پی در پی درباره رواج بدحجابی در جامعه، بخصوص در میان جوانان تذکر می دهند، گزارش ها حاکی از آن است که در دانشگاه ها روند برخورد با افرادی که به گفته مسئولان "بدحجاب" هستند، شدت گرفته است.

آن گونه که یکی از فعالان دانشجویی دانشگاه گیلان به "روز" گفته، مسئولان این دانشگاه چندین نفر را مامور بررسی حجاب افراد در دانشگاه ها کرده اند، و در صورتی که دانشجویی از نظر این افراد بدحجاب"چ باشد، باید از دانشگاه خارج شود و با "حجاب مناسب" بازگردد. از سوی دیگر، برخی از این افراد که سابقه چندین بار بدحجابی داشته یا در مقابل دستورات ماموران حراست مقاومت کنند، به کمیته های انضباطی احضار می شوند.

از سوی دیگر، صدرالدین شریعتی، رییس دانشگاه علامه طباطبایی نیز در گفت و گویی با خبرگزاری مهر، گفت: "از دو سه سال پیش طرحی را آغاز کردیم که طی آن در هر دانشکده فردی با درجه تحصیل لیسانس انتخاب شد و با آموزش هایی که به آنها داده شد روش تذکر و یادآوری را فرا گرفتند تا بتواند با عاطفه و نرمی به دانشجویان تذکر دهند. بر اساس این طرح اکنون هفت نفر در هفت دانشکده علامه حضور دارند که درباره حجاب و عفاف در صورت لزوم تذکر می دهند."

رییس دانشگاه علامه طباطبایی همچنین گفت: "تاکنون به دلیل بدحجابی محرومیت نداشته ایم اما از توبیخ تا حتی تعلیق یک ترم تحصیلی مواردی بوده اند که بسیار به ندرت اتفاق افتاده است که خانواده های دانشجویان در جریان قرار گرفته اند."

شریعتی خاطرنشان کرد: "شیوه کار این افراد تذکر دهنده به این صورت است که ابتدا به خود فرد تذکر می دهند. اگر فرد اصلاح شد اطلاعی از وضعیت وی به مدیر دانشکده ارائه نمی شود اما چنانچه فرد اصلاح نشد به مدیر دانشکده اطلاع داده می شود و در صورتی که احساس شود افرادی تمردهای ذاتی دارند به کمیته های انضباطی هدایت می شوند که آنجا هم در مراحل اولیه تذکر داده می شود. در صورتی که فردی در این زمان نیز سرکشی داشت برای او پرونده انضباطی تشکیل می شود. متاسفانه احساس می شود که برخی ماموریتهایی دارند که با پوششها و لباسهای خاصی حاضر و ظاهر شوند و مشکلاتی را ایجاد کنند."
......................................................................

بی خبری از وضعیت یک فعال دانشجويی

سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 18 May

خبرگزاری هرانا - از وضعیت و محل نگهداری بهمن خدادادی، از دانشجویان طیف چپ اصفهان، هیچ اطلاعی در دست نیست.

به گزارش دانشجونیوز، این فعال دانشجویی دانشگاه اصفهان که از دانشجویان "آزادی‌خواه و برابری طلب" به حساب می آید، هفته گذشته مورخ 18 اردی بهشت ماه به ستاد خبری اداره کل اطلاعات استان اصفهان احضار و در همان جا بازداشت شد، اما تاکنون هیچ گونه توضیحی درباره علت بازداشت وی و اتهامات وارده به وی منتشر نشده است.

آنچه باعث نگرانی خانواده این فعال دانشجویی شده، بی خبری مطلق از وضعیت وی است، به گونه ای که حتی دادگاه انقلاب استان اصفهان نیز از بازداشت وی اظهار بی اطلاعی می کند.
..........................................................................

شش سرباز ناتو در حمله انتحاری کابل کشته شدند

سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 18 May

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در عملیات انتحاری نزدیک کاروان نیروی بین المللی کمک به امنیت افغانستان (ایساف) در کابل، شش نیروی بین المللی ناتو کشته و چند تن دیگر زخمی شدند.

این خبرگزاری نوشت، فرماندهی ناتو کشته شدن شش نظامی و زخمی شدن شماری دیگری از نظامیان ناتو را در حمله انتحاری با خودروی بمب گذاری شده که روز سه شنبه در غرب کابل پایتخت افغانستان رخ داد تأیید کرد .

فرماندهی ناتو افزود، شماری غیر نظامی افغان نیز کشته و زخمی شدند.

........................................................................

مراسم یادبود شيرين علم هولى خشم دژخيمان را برانگيخت

سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 18 May

مراسم یادبود شيرين علم هولى در بند زنان زندان اوين، خشم دژخيمان را بر انگيخت و مسئولان زندان ملاقاتهاى حضورى بند زنان را به دليل برگزارى مراسم لغو كردند. شيرين علم هولى 9 روز پیش همراه با چهار زندانى سیاسی ديگر در زندان اوين اعدام شد.

.....................................................................

وضعیت وخیم یک زندانی سیاسی در زندان تبریز

سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 18 May

آژانس خبری موکریان
سرویس حقوق بشر

وضعیت وخیم جسمانی یک زندانی سیاسی بوکانی در زندان تبریز

بر اساس خبرهای رسیده وضعیت جسمانی یک زندانی بوکانی به نام علی بایزیدزاده در زندان تبریز وخیم گزارش شده است.

علی بایزید زاده که حدود 20 ماه است در زندان بسر می برد از بیماری دستگاه گوارش رنج برده نیاز به عمل جراحی در خارج از زندان دارد.

به گفته نزدیکان این زندانی مقامات مسئول با انتقال وی از زندان تبریز به زندان شهر محل اقامت خانواده اش (بوکان ) موافقت ننموده اند.

شایان ذکر است که این زندانی به اتهام همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام از طرف دادگاه انقلاب شهر مهاباد به 2 سال زندان و تبعید به زندان تبریز محکوم شده است.

.......................................................................

اظهارات غیر واقعی دادستان تهران در مورد احکام اعدام

سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 18 May

اظهارات غیر واقعی دادستان تهران درمورد اعدام زندانیان سیاسی
حكم اعدام كه براي زنداني سياسي علي صارمي مورد تاييد و اعلام گرديده است حتي چارچوب قضايي خود اين رژيم را نيزطي نكرده است .
بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، حق اعتراض به حکم اعدام در دادگاه بدوی که در شعبه 15 دادگاه انقلاب توسط فردی بنام صلواتی علیه علي صارمي صادر شده است در دیوان عالی کشور از او سلب شده است .
حکم اعدام زندانی سیاسی علی صارمی در تاريخ 8 دی ماه 1388 در زندان گوهردشت کرج به وي ابلاغ شد. آقای صارمی از امضای حکم اعدام امتناع کرد و خواستار ابلاغ این حکم به وکیلش شد. آقای حسینی وكيل آقاي صارمي در انتظار دریافت حکم رسمی ازدادگاه بدوی است تا بر علیه آن در دیوان عالی کشور اعتراض نماید ولي بعد از گذشت بیش از 4 ماه هنوز این حکم به وکیلش ابلاغ نشده است.
دركامل تعجب روز 25 اردیبهشت 1389 عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران طی مصاحبه ای اعلام کرد حکم اعدام آقای صارمی همراه با 5 زندانی سیاسی دیگر قطعی شده است. این خبر باعث شگفتی آقای حسینی وکیل گردید، چرا كه هنوز حکم رسمی اعدام را از دادگاه بدوی دریافت نکرده است ونتوانسته عليه اين حكم به دیوان عالی کشور اعتراض كند ، پس چگونه می شود بدون تایید دیوان عالی کشور حکم اعدام قطعیت یابد.
از طرفی دیگر جعفری دولت آبادی دادستان تهران در مصاحبه خود دستگیری آقای صارمی را 27 شهریور 1388 اعلام کرده است در صورتیکه او در تاریخ 13 شهریو 1386 بعداز شرکت در مراسم نوزدهمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی 1367 با یورش مامورین وزارت اطلاعات به محل کارش دستگیر شده بود. همچنین جعفری دولت آبادی دادستان تهران در مصاحبۀ خود نام آقای علی صارمی را محمد علی صارمی نام می برد.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران ،اظهارات غیر واقعی عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران و تاکید بر اعدام جنایتکارانه 6 زندانی سیاسی دیگر به عنوان یک جنایت علیه بشریت محکوم می کند و از دبیر کل و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد وسایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت این رژیم به شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت گرفتن تصمیمات لازم اجرا است.

27 اردیبهشت 1389 برابر با 17 می 2010

گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
دبیر کل سازمان ملل متحد
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل
.....................................................................

بی خبری از فعال دربند حقوق زنان ادامه دارد

سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 18 May

شهرزادنیوز: خانواده ی محبوبه ی کرمی از 16 اردیبهشت تا کنون از او بی خبرند.
به گفته محسن کرمی، برادر محبوبه، آخرین تماس تلفنی وی در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه بوده است. پیش از آن، به طور متوسط یک روز در میان، امکان تماس تلفنی وجود داشته و قرار بوده که محبوبه به بند عمومی نسوان منتقل شود، اما پس از آن دیگر اطلاعی از وضعیت وی موجود نیست.

به نوشته‌ی رهانا، قراربوده به پرونده ی محبوبه رسیدگی شود. اما 75 روز از بازداشت او می‌گذرد و نظر به قطع تماس تلفنی محبوبه کرمی از زندان، خانواده وی نگران سلامت روحی و جسمی اش هستند. در آخرین ملاقاتی که محبوبه کرمی با برادرش داشته، عنوان کرده که به علت ابتلاء به بیماری گوارشی وزنش کاهش یافته است.

.....................................................................

در حمله انتحاری در کابل بيش از 20 غير نظامی کشته شدند

سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 18 May

ژنرال احمد ضیاء یافتالی پزشک ارشد ارتش افغانستان اعلام کرد در حمله انتحاری با خودروی بمب گذاری شده که نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو" را در غرب کابل هدف قرار داده بود بیش از بیست غیر نظامی کشته شدند.

وی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد جسد پنج نفر تاکنون به بیمارستان منتقل شده است اما شمار کشته شدگان بیش از بیست نفر است که همه آنها غیر نظامی هستند.

زمارای بشاری سخنگوی وزارت کشور افغانستان پیش تر اعلام کرده بود حمله ای که نیروهای خارجی را هدف قرار داده بود مقابل یک بیمارستان روی داد.

وی گفت شماری غیر نظامی در این انفجار کشته یا زخمی شدند اما شمار دقیق آنها هنوز مشخص نیست.

این حمله در محله ای از کابل روی داد که ساختمان پارلمان، موزه ملی، بیمارستانی تحت نظارت نیروهای خارجی، یک وزارتخانه و کاخ دارالامان Darul-Aman واقع است.

ناتو تایید نکرده است که نیروهایش هدف این حمله بودند.

سخنگوی ناتو اعلام کرد ما برای کمک و تحقیق در محل حضور داریم اما هنوز زود است که بگویم نیروهای ناتو نیز در این حمله متحمل تلفات شده اند.

تلویزیون افغانستان تصاویر نظامیان آمریکایی و پلیس افغان را که سرگرم بازرسی از محل بودند نشان داد.


طالبان مسئوليت حمله انتحاري کابل را برعهده گرفت

ذبیح الله مجاهد سخنگوی شورشیان طالبان در تماس تلفنی با خبرگزاری فرانسه، مسئولیت حمله انتحاری صبح امروز سه شنبه را بر ضد نیروهای ناتو در کابل بر عهده گرفت.


بی بی سی جهانی: حمله انتحاری در غرب کابل

شبکه جهانی بی بی سی در خبری اعلام کرد ، گزارش ها حاکی است حمله انتحاری در غرب کابل ، پایتخت افغانستان ، به یک کاروان نیروهای ناتو چند کشته و زخمی بر جا گذاشته است.

این حمله در نزدیکی یک مرکز جذب نیرو برای ارتش افغانستان رخ داد و یکی از سخنگویان وزارت کشور افغانستان اعلام کرد چند غیر نظامی در این حمله کشته و زخمی شده اند.

در منطقه ای که حمله انتحاری رخ داده ساختمان های دولتی واقع است. در محل حادثه بقایای یک دستگاه اتوبوس دولتی و چهار خودرو نهادهای ورزشی افغانستان به چشم می خورد.
........................................................................

فراخوان اعتصاب دانشجویی در روز بیست و هشت اردیبهشت

سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه 1389 برابر با 2010 Tuesday 18 May

شهرزادنیوز: در اعتراض به اعدام 5 زندانی سیاسی که روز 19 اردیبهشت در زندان اوین صورت گرفت، جمعی از دانشجویان چند دانشگاه روز بیست و هشتم اردیبهشت اعتصاب کرده و از رفتن به کلاس‌های درس خودداری خواهند نمود.

در بیانیه‌ی مشترکی که از سوی دانشجویان کرد دانشگاه تهران، دانشجویان کرد دانشگاه تهران، بخشی از دانشجویان دانشگاه‌های امیر کبیر، دانشگاه کردستان، دانشگاه تبریز و دانشگاه رازی کرمانشاه صادر شده، با اشاره به اعدام زندانیان سیاسی و عدم تحویل اجسادشان به خانواده‌ها، آمده است:

در برابر اینهمه جنایت و وحشیگری درنگ و سکوت جایز نیست. ما ضمن حمایت از تمام فراخوان های اعتراضی و مبارزاتی و ضمن همراهی با مردم مبارز کردستان در اعتصاب سراسری روز پنجشنبه ۲٣ اردیبهشت، در اعتراض به این جنایت نابخشودنی از همه دانشجویان و دانش‌آموزان، معلمان و استادان سراسر کشور می خواهیم که در روز سه شنبه ۲٨ اردیبهشت از حضور در کلاس های درس خودداری کنند. حضور دانش آموزان در این اعتصاب سراسری بسیار مهم و تاثیرگذار است. دانش آموزان دغدغه همیشگی فرزاد کمانگر بودند و در زندان نیز هیچگاه در نوشته هایش دانش‌آموزان از قلم نیفتادند از همین رو برای اعتراض به رژیم و یاد معلم عزیزمان فرزاد شما نیز به این اعتصاب بپیوندید. این اعتصاب فرصت مناسبی برای یک اتحاد عمل سراسری به دور از هر گونه اختلافات سیاسی می باشد همه با هم در روز سه شنبه ۲٨ اردیبهشت کلاسهای درس را تعطیل می کنیم.
........................................................................

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر